Våra fördelar

 • Eftersom vi utvecklar all mjuk- och hårdvara själva kan vi se till att våra produkter alltid är framtidssäkrade.
 • Tidomat är ett helt självständigt företag som inte styrs av någon större aktör.
 • Med över trettio år på marknaden har vi kunskap och erfarenhet. Vi ligger ständigt i framkanten av utvecklingen.

Våra produkter

TIDOMAT smartONE
Smart passagesystem som även klarar av de mest avancerade kraven. Klarar av att styra upp till 16 dörrar.

TIDOMAT PW32
Vårt största säkerhetssystem som passar både små och större företag. Möjlighet till integrerat larm, bokning och grafisk systemkonfiguration.

TIDOMAT IMP
Grafiskt presentationssystem för övervakning och manövrering av olika typer av integrerade säkerhetssystemlösningar och fastighetssystem.

TIDOMAT Portal
Genuint moduluppbyggt tidredovisningssystem som administreras via webbläsaren.

Nyhetsarkiv

Ersättare för NLX-3104
2017-09-15

För att framtidssäkra TIDOMAT NLX har vi gjort en del ändringar i hårdvaran. Ersättaren heter NLX-3204 och har exakt samma funktionalitet som föregångaren. I och med att vi tagit detta steg kommer vi i framtiden kunna utveckla nya funktioner.

Nya plintar
En liten skillnad är plintarna. NLX-3204 har blåa plintar som sitter på något tjockare stift. Vid byte av en NLX-3104 till en NLX-3204 går det fortfarande att flytta över befintliga svarta plintar till NLX-3204.
Efter att de svarta plintarna monterats på NLX-3204 går det dock inte att flytta tillbaka dem till NLX-3104.

Användarträffar TIDOMAT Portal
2017-09-12

För att ge er en bättre insyn i TIDOMAT Portal och den nya versionen 1.7 kommer vi att anordna fyra användarträffar i höst.

Användarträffarna kommer att belysa all funktionalitet i TIDOMAT Portal med extra fokus på just nyheterna. Vi repeterar också allmänna funktioner, med matnyttiga tips och trix.

Träffarna kommer att hållas på fyra orter och vänder sig lika mycket till vana administratörer som till chefer och nybörjare.
Det finns något för alla då vi har planerat att belysa all funktionalitet som idag finns i Portalen, för att ge er som användare möjlighet att reflektera över hur ni nu och i framtiden vill nyttja ert system för att nå era mål.

Det finns tid att under pauser mingla med andra användare och utbyta erfarenheter. Vi är också lyhörda för era åsikter och tar emot era synpunkter som ni kan komma att se förverkligas i framtiden.

Tillsammans utformar vi TIDOMAT Portal. Så kom och gör just DIN röst hörd!
Anmäl dig redan idag genom att klicka på önskad ort och ange företag, deltagare och kontaktuppgifter.

Vi återkommer snarast med bekräftelse och vägbeskrivning.

Göteborg - 23 oktober - Läppstiftet konferens vid Lilla Bommen
Jönköping - 24 oktober - Rocksjöbadets hotell & restaurang vid A6
Stockholm - 30 oktober - Summit Hitech buildning vid Hötorget
Malmö - 31 oktober - Malmö Börshus vid Centralstationen

Morgonfika är uppdukat från kl 09:00. Kursen börjar kl 09:30. Vi bryter för en timmes lunch vid ca 12:30 och träffen avslutas med fika vid 15-tiden.

Antalet platser är begränsade så anmäl dig redan nu för att säkra din plats.

Nu lanserar vi version 1.7 av TIDOMAT Portal
2017-09-06

Den nya versionen 1.7 innehåller en mängd nya funktioner, förändringar och möjligheter!

Nedan följer några exempel på nyheter:

Fler OB- och övertidsnivåer - Enklare uppbyggnad av veckoschema.

Möjlighet att nyttja fyra attestnivåer

Notifieringar - En ledighetsansökan kan notifieras till den anställdes chef via e-post. Även tidrapporter och meddelanden kan skickas via e-post.

Inläsning av kortdata kan utföras direkt i TIDOMAT Portal

TIDOMAT Portal kan agera personaldatabas till passersystemet TIDOMAT smartONE

För att få tillgång till den nya versionen använder ni er av kundinloggningen på www.tidomat.se. Välj Program och Kontakta oss för mer info.

Det går också bra att maila oss på info@tidomat.se, så skickar vi den nya versionen till er som är avtalskund.

För mer information om vad som är nytt, läs dokumentet Nyheter i version 1.7.

Tidomat och Infralogic i samarbete
2016-12-22

Tidomat och Infralogic har tecknat avtal för distribution av passage- och säkerhetssystem från Tidomat på den svenska marknaden. Kunder i Sverige kommer nu att lättare få tillgång till säkerhetsprodukter utvecklade av Tidomat samt utökad expertkunskap och service från Infralogic AB.
 
-Vi ser mycket positivt på samarbetet med Tidomat. Med lösningar från Tidomat inom produktområdet passage och säkerhet stärker vi Infralogics erbjudande till installatörer inom säkerhetsområdet, säger Magnus Cederäng, affärsområdeschef säkerhet Infralogic AB

- Våra återförsäljare kommer kunna dra stor nytta av att Infralogic även tillhandahåller installationsmaterial och är duktiga på nätverk. Att de dessutom är utbildade på våra produkter gör det hela till ett komplett samarbete, säger Matti Ojanne, återförsäljaransvarig på Tidomat AB.

Om Infralogic
Infralogic är en värdeadderande distributör med säte i Stockholm, Sundbyberg. Bolaget bildades 1987 och har lång erfarenhet från leveranser av materiel för tele- och datanät samt fiber och säkerhetssystem till installatörer och operatörer. Sortimentet bygger på ett noggrant urval av ledande tillverkare, kompletterat med tjänster som utbildning, instrument och projektering.

TIDOMAT PW32 version 7.9
2016-12-16

Nu släpper vi en ny version av TIDOMAT PW32.

Till våra återförsäljare och slutkunder med programuppdateringsavtal, påbörjas utskick av uppgraderingsnyckel till version 7.9 under vecka 51.

Under Q1 2017, erbjuder vi programuppdatering till TIDOMAT PW32 version 7.9, till ett bra pris. För beställning, maila order@tidomat.se.

Samtliga nyheter och förbättringar hittar du i dokumentet Nyheter i TIDOMAT PW32 7.9, på ÅF-sidorna. Där finns även installationsfilen för nerladdning.

Ny version och användarträffar
2016-04-07

Som vanligt vid en ny version bjuder vi in till användarträffar.
Den senaste versionen är ju alltid den bästa, passa på och uppdatera dig på vilka möjligheter ert tidssystem innehar.

Vårt fokus är TIDOMAT Portal 1.6 men vi kommer också gå igenom och repetera bra allmänna funktioner, tips & trix och annat matnyttigt.
Så säkra din plats genom att anmäla dig redan idag.
Vi kommer att genomföra fyra användarträffar på fyra olika orter. Anmäl dig genom att klicka på önskad ort och ange företag, deltagare och kontaktuppgifter.
Vi återkommer snarast med bekräftelse och vägbeskrivning.

Göteborg - 24 maj
Jönköping - 25 maj
Malmö - 31 maj
Stockholm - 1 juni

Dagen börjar klockan 09:00 med kaffe och fralla. Användarträffen startar klockan 09:30 och avslutas klockan 15:30.

För anmälan och mer information kontakta lena.sjostrand@tidomat.se.

TIDOMAT Portal 1.6 klar för leverans
2016-01-20

Nu finns en ny version av TIDOMAT Portal för leverans. Nedan följer några av de nyheter och förbättringar som kommer med version 1.6.

Dator, läsplatta eller smartphone.
Nu kan du hoppa mellan vanlig och mobilanpassad sida. Det gör det lätt att använda TIDOMAT Portal med t ex en läsplatta eller smartphone.

Omarbetad och förbättrad Ledighetsansökan
Ansökningarna presenteras direkt i Planeringen och ger dig en samlad bild över vilka som vill vara lediga under t ex sommaren.

Historik
Under det nya menyvalet Historik loggas alla administrativa förändringar i TIDOMAT Portal. Genom inställningar kan en automatisk rensning av historiken och programloggen ställas in.

Förbättrad saldofunktion
Bland annat kan gränsvärden sättas på ett saldo, tex friskvårdskod.

Hantera tillägg
En ny funktion som gör det möjligt att i efterhand rapportera ett lönetillägg.

För mer information om vad som är nytt, läs dokumentet Nyheter i version 1.6.

Tidomat och Aditro tecknar återförsäljaravtal
2015-12-16

Efter ett mångårigt samarbete mellan Aditro Public och Tidomat AB, kommer Aditro Public (ingående i Visma- gruppen) att sälja registreringsterminaler utvecklade och producerade av Tidomat AB till Personec tid.

Terminalen är ett komplement till självservice-modulen i  Personec. Med hjälp av terminalen kan den anställde snabbt och enkelt redovisa sin kom- och gåtid med kort eller tagg. Vid varje registrering visas den anställdes flexsaldo alternativt summatid.

Västerbottens läns landsting, Landstinget Kronoberg, Region Halland, Varberg kommun, Piteå kommun, Skellefteå kommun m fl är sedan många år redan befintliga kunder med terminaler.

För ytterligare information kontakta Michael.sjostrand@tidomat.se eller ring 0702-601480.

Tidomat på Finnsec i Helsingfors
2015-11-16

Vi och våra produkter kommer att finnas på säkerhetsmässan Finnsec i Helsingfors den 18-20 november.

Vi finns i vår generalagent AM Securitys monter 6c109.

Totalintegration mot Hogia
2015-04-22

För att bli en starkare partner och kunna leverera smarta, användarvänliga och branschinriktade helhetslösningar till alla våra kunder fördjupar vi vårt samarbete med Hogia.

Tillsammans med Hogia erbjuder vi Tid & Lön i en totalintegrerad helhetslösning i ett system som täcker allt från ett webbaserat tidsrapporteringssystem, till ett kraftfullt och säkert lönesystem utvecklat för både det stora som lilla företaget.

En av de viktigaste punkterna i vårt koncept är att leverera systemlösningar som är anpassade till de krav- och önskemål våra kunder ställer på sina företags HR-processer. Därefter finns det alla möjligheter att förändra, lägga till och bygga ut när behov uppstår.

Användarvänliga och smidiga tidssystemet TIDOMAT Portal, integrerat med bransch-anpassade HR-lösningar och ekonomisystem från Hogia ger dig som kund flexibilitet och tid över. Inget mer dubbelarbete eller glapp mellan olika register. Vi erbjuder full kontroll. Arbetsglädje och en mer effektiv vardag på jobbet får du på köpet.

För mer information, klicka här.

TIDOMAT Portal 1.5 är släppt
2014-10-28

Version 1.5 av TIDOMAT portal kommer med en del nya funktioner och moduler.

Utbytesschema
Funktionen innebär att för en eller flera dagar ersätta grundschemat (veckoschema i personbilden) med ett annat tidsschema. Utbytesschema ersätter det tidigare tillfälliga schemat och ger möjlighet att lägga in ett obegränsat antal intervall med tidsschema.

Planering
Bemanningsöversikten i 1.4 har bytt namn till Planering med tre menyval; Visa vecka, visa månad eller översikt heldagsfrånvaro. Som tidigare presenterar planeringen de anställdas aktuella schema utrullat i kalendern samt inlagd heldagsfrånvaro.

Saldo/Avtal
Saldo är en ny funktion där det går att lägga upp flera olika ackumulerade saldon som presenteras både i registreringsterminalen och i TIDOMAT Portal.

Projektredovisning i realtid
Projekt är ett tillval från och med version 1.4 där arbetad tid kan fördelas på av kund fördefinierade projekt och aktiviteter i efterhand, samt via standardprojekt med procentuell fördelning. Nyhet i 1.5 är att den anställde även kan registrera projekt i realtid från Hem-sidan i TIDOMAT Portal eller från modulen Snabbregistrera.

För mer information om vad som är nytt, läs dokumentet Nyheter i version 1.5.

Användarträffar - TIDOMAT Portal
2014-06-03

Då vi har en ny version av TIDOMAT Portal vill vi bjuda in till användarträffar.

Vi går igenom alla nyheter och visar hur TIDOMAT Portal kan underlätta för er i ert dagliga arbete. Nya funktioner som ger mervärde och helt nya möjligheter. Vi visar utökad funktionalitet i schema, bemanning, informationstablå, projektregistrering i realtid, ledighetsansökan, registrering och projektregistrering via smartphone.

Malmö - 27 augusti
Jönköping - 28 augusti
Göteborg - 30 september
Stockholm - 2 oktober

Dagen börjar klockan 09:00 och avslutas klockan 16:00.

Det ingår även en uppföljning via webb och telefon, 1 timme per företag. Där ser vi till att ni kommer igång med version 1.5 på bästa sätt.

För anmälan och mer information kontakta lena.sjostrand@tidomat.se.

Ny version av TIDOMAT smartONE
2014-01-21

Nu finns den nya versionen för smartONE att hämta på vår hemsida!
Nedan följer en kort beskrivning av nyheter och förbättringar i version 2.15.


Ny rapport
Senaste passering sorterad på dörrar.

Aperio
Dörr- och gruppkoder fungerar nu även för Aperio.

Kortläsare SO-3396
smartONE har nu stöd för den nya kortläsaren SO-3396 med display.

Buggfixar

Hämta senaste versionen här.

Höstens utbildningar - TIDOMAT Portal
2013-09-10

Nu går det att boka in sig på höstens utbildningar för TIDOMAT Portal.

Det är fyra olika utbildningar som är utspridda på fyra olika dagar.


Grundutbildning TIDOMAT Portal
Produktblad för Grundutbildning.
Klicka här för att komma till bokningstjänsten.
Du bokar sedan genom att klicka på klockslaget 09:00.


Fortsättningsutbildning TIDOMAT Portal
Produktblad för Fortsättningsutbilning.
Klicka här för att komma till bokningstjänsten.
Du bokar sedan genom att klicka på klockslaget 09:00.


Fördjupningsutbildning TIDOMAT Portal
Produktblad för Fördjupningsutbilning.
Klicka här för att komma till bokningstjänsten.
Du bokar sedan genom att klicka på klockslaget 09:00.


Fördjupning - finesser TIDOMAT Portal
Produktblad för Finesser.
Klicka här för att komma till bokningstjänsten.
Du bokar sedan genom att klicka på klockslaget 09:00.

Tidomat levererar Aperio Keypad
2013-06-12

Tidomat levererar Aperio Keypad

Tidomat har som första leverantör i Sverige levererat nya Aperio Keypad. Kortläsaren är den första i serien som har knappsats.

Säkerhetssystemet TIDOMAT smartONE har sedan en längre tid haft Aperio som en trådlös integration. I och med Aperio Keypad kan de kunder som väljer trådlös kortläsare även använda dörrkod.

– Eftersom vi redan har stöd för Aperio kan våra kunder komplettera med den nya kortläsaren utan att behöva uppgradera, säger Matti Ojanne, säljansvarig på Tidomat.

Återförsäljaravtal mellan Tidomat och Midroc Electro
2013-05-23

Återförsäljaravtal mellan Tidomat och Midroc Electro

Tack vare ett återförsäljaravtal mellan Tidomat och Midroc Electro AB, når vi strategiska kunder som efterfrågar unika lösningar.

Midroc Electro ingår i koncernen Midroc Europe som bedriver verksamhet inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Antalet medarbetare är 2800 och omsättningen 4 miljarder kronor.
Midroc Electro finns på 45 orter i Sverige och har över 1500 medarbetare och omsättning på över 1,5 miljard.
Midroc Electro bedriver verksamhet inom El, Industri & Fasighetsautomation, Security, Hiss & Mekanik med tillhörande projektering, installation och service.

– Ännu en kunnig återförsäljare som primärt kommer att ta hand om komplexa projekt, säger Matti Ojanne, återförsäljaransvarig på Tidomat.

Midroc är en naturlig samarbetspartner för Tidomat, då de som entreprenör söker etablerade och väl sedda leverantörer med öppna systemplattformar till sina projekt.

För mer information, kontakta
Matti Ojanne, Tidomat AB, 08-508 600 10
Ulf Jonasson, Midroc Electro, 010-470 75 00


Midroc Electro

Ny innovativ dörrbladsläsare från Tidomat
2012-10-30

Nu lanserar vi vår innovativa dörrbladsläsare som visades upp på Skydd. Dörrbladsläsaren har fått lovord för sin design och den enkla installationen.

De första modellerna som lanseras är avsedda för beröringsfria kort och taggar med avläsningstekniken EM.

Dörrbladsläsaren monteras enkelt med ett starkt adhesiv mot dörrbladet. All kablage dras i dörren via cylinder- eller tryckeshålet i dörrbladet. Dörrbladsläsaren är vändbar för att passa både höger- och vänsterhängda dörrar.

Dörrbladsläsaren finns i två modeller för att passa våra säkerhetssystem, TIDOMAT PW32 och TIDOMAT smartONE.

Tidomat etablerar sig i Finland
2012-09-14

Finland nu lika säkert som resten av Norden

Tidomat etablerar sig i Finland. Ett exklusivt distributionsavtal har tecknats med finska AM Security Oy.

Efter flera år på den svenska och norska marknaden tar Tidomat nu klivet in i Finland.
AM Security är en av Finlands största säkerhetsdistributörer med inriktning på lås och säkerhet. Huvudkontoret ligger i Åbo med filialer i Helsingfors, Nokia, Rauma, Lohja och Valkeakoski. I koncernen ingår även AMSEC Partners som med sitt rikstäckande återförsäljarnät når 50 orter i hela Finland.

De båda bolagen känner varandra sedan tidigare, då AM Security använt Tidomats produkter på bland annat Viking Lines fartyg.

– Tidomats produkter passar väl in i vårt produktsortiment då våra kunder efterfrågar flexibla och innovativa lösningar, säger Klaus Tuominen, Marknadsansvarig för säkerhetsprodukter hos AM Security Oy.

– Vi ser AM Security som ett expansivt företag som har ambitionen att leverera kundanpassade lösningar till sina kunder. Detta är ett naturligt led i den ständigt ökande efterfrågan som finns för våra produkter, säger Matti Ojanne, Key Account Manager på Tidomat AB.

Tidomat välkomnar Matti Ojanne
2012-09-10

Vi har anställt Matti Ojanne som Key Account Manager på Tidomat.
Matti kommer att ha en affärsutvecklande roll på företaget med att utvidga återförsäljarnätet samt skapa långsiktiga relationer med våra återförsäljare.

Matti kommer närmast från Siemens Security Products där han var grossistansvarig säljare. Matti har mångårig erfarenhet från säkerhetsbranschen och kommer med sin breda kompetens bidra till Tidomats affärsutveckling som en ledande tillverkare av säkerhets- och tidssystem.

Tidomat får Nokas som ny återförsäljare
2012-08-30

Tidomat får Nokas som ny återförsäljare

Tack vare ett återförsäljaravtal mellan Tidomat och Nokas Teknik AB, får kunder ännu bättre tillgång till produkter från Tidomat runtom i landet. Nokas Teknik AB ingår i Nokas AS, nordens tredje största säkerhetskoncern.

I och med avtalet med Nokas får kunderna ytterligare en kunnig återförsäljare, och det blir samtidigt möjligt för kunder på många fler platser i Sverige att handla produkter från Tidomat, via Nokas. En stor fördel är att Nokas redan har stor erfarenhet och kunskap om produkterna TIDOMAT smartONE, TIDOMAT PW32 och TIDOMAT IMP.

– Vi känner oss stolta och glada över att Nokas valt att sälja våra produkter. Det visar att våra produkter ligger i framkant av utvecklingen, säjer Claes Hammar, återförsäljaransvarig på Tidomat.

För Tidomat är Nokas en naturlig samarbetspartner, med sin profil som ett komplett säkerhetsföretag som arbetar med installation och service av brandlarm, inbrottslarm, passagekontroll, CCTV och låsinstallationer. Nokas utför både larm- och låsinstallationer i hela Sverige men även ute i Europa, Ryssland och USA, exempelvis för Ikeas produktionsbolag Swedwood.

Nokas Teknik AB

smartONE + PW32 = sant
2012-08-28

Nu finns en ny version av TIDOMAT smartONE tillgänglig för nerladdning.

En del nya funktioner har tillkommit, bland annat kan smartONE nu mera styras från vårt större system TIDOMAT PW32. Det innebär att en anläggning med PW32 kan kompletteras med Dörrcentral, Dörrkontrollenheter och Kortläsare från smartONE. På så sätt går det nu att använda APERIO-läsare även i PW32.

Kopplingen gör även att en anläggning med smartONE kan växa och gå upp i PW32.

Andra nyheter i version 2.13 är FTP backup, stöd för APERIO 1-8 hubb, stöd för APERIO protokoll E, nätverksextender och att motorlåset kan följa larmstatus.

Även diverse buggar är rättade.

Den nya versionen finnas att hämta på smartone.se

Storsjöskolan nominerad till Security Awards
2012-08-23Storsjöskolan där Tidomat har implementerat TIDOMAT IMP som överordnat grafiskt presentationssystem, har blivit nominerad till Security Awards.

Med TIDOMAT IMP kan inpassering, belysning, larm, talat utrymningslarm, vatten, brand och ventilation styras från ett antal presentationsskärmar.

– Vi gick från stenåldern till high tech över julen, säger Storsjöskolans rektor Carina Adolfsson.

Nomineringen lyder: Genom att redan vid projekteringen av skolan ta hänsyn till säkerheten har mycket energi lagts på teknik. Skolan har 2 000 larmpunkter och cirka 12 presentationstavlor för att kunna presentera olika former av budskap till elever och personal på ett snabbt och effektivt sätt.

Security Awards delas ut på Stora Scenen, klockan 13.00 torsdagen den 20 september under SKYDD på Stockholmsmässan.

Security Awards 2012

Användarträff - Tidsystem
2012-07-06

I höst releasas ytterligare en ny version av TIDOMAT Portal med en mängd nyheter! Kom och låt dig inspireras vad vi kan göra för er nu och i framtiden.

Användarträffen riktar sig till företagsledning, chefer och administratörer av TIDOMAT tidsystem.

26/9 Stockholm, Summit Hitech
27/9 Göteborg, Läppstiftet Konferens
28/9 Malmö, Malmö Börshus

- Kurstid 10:00 - 15:00

För anmälan och mer information kontakta lena.sjostrand@tidomat.se.

Tidomat utökar sortimentet för vandalsäkra kortläsare
2012-04-12


PT-3096-V är den senaste kortläsaren i sortimentet vandalsäkert från Tidomat. Elektroniken är ingjuten i ett kraftfullt aluminiumhölje och fronten består av en slitstark touch-panel av glas.

PT-3096-V har samma funktionalitet som övriga kortläsare med grafiskt teckenfönster från Tidomat. Kortläsare med display underlättar handhavandet vid till exempel larmstyrning. I det grafiska teckenfönstret visas även meddelanden i klartext, till exempel Öppet, Ange kod och digital klocka.

Kortläsaren läser beröringsfria kort (Mifare) och levereras med en fast anslutningskabel på fyra meter. PT-3096-V ingår i systemet TIDOMAT PW32.

Artikel i Detektor om Storsjöskolan
2012-04-04


I senaste numret av tidningen Detektor finns en artikel om Storsjöskolan där Tidomat har implementerat TIDOMAT IMP som överordnat grafiskt presentationssystem.

Med TIDOMAT IMP kan inpassering, belysning, larm, talat utrymningslarm, vatten, brand och ventilation styras från ett antal presentationsskärmar.

– Vi gick från stenåldern till high tech över julen, säger Storsjöskolans rektor Carina Adolfsson.

Läs artikeln genom att klicka på artikeln till höger.

Ny Registreringsterminal
2012-03-16

En ny display med vit bakgrundsbelysning ökar kontrasten vilket gör texten lättare att läsa. En annan fördel med den nya displayen är att den är strömsnål och minskar på så sätt strömförbrukningen med upp till 20%.
Produkter som berörs

RT-9091-P, ersätts av RT-9091-P2

RT-9091-F, ersätts av RT-9091-F2

Tidomat på Sectech 2011
2011-10-25

Vi vill tacka alla som besökte vår monter på säkerhetsmässan Sectech 2011 i Stockholm, 18-19 oktober.

Vi visade bland annat upp vår nya vandalsäkra kortläsare och den  nya klienten för TIDOMAT PW32.

För er som inte hade möjlighet att besöka oss finns det ett filmklipp från vår monter på YouTube.

Tidomat på Sectech 2011

Ny vandalsäker kortläsare från Tidomat
2011-10-03

För att möta efterfrågan på vandalsäkra kortläsare, har vi tagit fram en ny modell kortläsare som står emot skadegörelse. Elektroniken är ingjuten i ett kraftfullt aluminiumhölje och har i likhet med vårt övriga sortiment en elegant design.

Den beröringsfria kortläsaren finns med avläsningsteknikerna Mifare eller EM och är i första hand för systemen TIDOMAT PW32 och TIDOMAT smartONE.

Eftersom kommunikationsgränssnittet är clock/data går den även att ansluta till andra system.

smartONE växer till ett avancerat passagesystem
2011-03-11

Nu lanseras en ny och kraftigt förbättrad version av smartONE, som växer till ett avancerat passagesystem. En av många nyheter är att smartONE nu kan integreras med ett externt larm, som kan manövreras med valfri kortläsare i systemet.Genom många nya funktioner och förändringar tar smartONE klivet från dörrstyrning till ett avancerat passagesystem som innefattar alla avancerade passagefunktioner. Claes Hammar på Tidomat poängterar samtidigt att smartONE fortfarande passar lika bra för den som söker ett enklare system.– Även om systemet vuxit är det fortfarande lika enkelt, eftersom de funktioner man inte använder inte syns i gränssnittet, säger Claes Hammar.Sms-styrning
Ännu en nyhet är utökad sms-styrning. Redan tidigare kunde man i smartONE öppna dörrar genom att skicka sms till systemet. I den nya versionen kan man även styra larm, motorlås och kontrollera status för de ingående enheterna via sms.Känner av nya dörrar automatiskt
I utvecklingen av smartONE har Tidomat fokuserat mycket på att det ska vara enkelt att använda, och även enkelt och snabbt att installera.– Vi har till exempel förenklat driftsättningen genom att lägga till en dörrkonfigureringsguide, så att smartONE automatiskt känner av nya dörrar som ansluts. Användaren ombeds att ange dörrens namn och ange om systemet ska använda dörravkänning. Sedan är den nya dörren klar att användas i systemet, berättar Claes Hammar.Egen nisch
smartONE som system kom i sin första version 2006 och skapade redan då en egen nisch genom att vara ett system som passar för såväl villor som för stora kontorsfastigheter. smartONE har sålt väldigt bra i Norge och många elinstallatörer har börjat sälja smartONE.– Oavsett om man vill ha ett enklare eller ett mer avancerat passagesystem finns allt i smartONE. Samtidigt har de många nya funktionerna inte medfört högre priser, utan vi har lyssnat mycket på vad kunder och användare vill ha, och helt enkelt lagt till dessa funktioner, säger Claes Hammar.Fler nyheter i korthet
• Systemet kan skapa relägrupper för t ex hisstyrning och skåplösningar.

• Kan anslutas till bland annat kortläsare med Wiegandgränssnitt.

• Utökad schemahantering – varje kortanvändare kan ha olika scheman för olika dörrar.

• Möjlighet att länka olika ut- och ingångar öppnar för avancerade funktionskopplingar och beteenden.

• Fler kortläsarfunktioner gör det bland annat möjligt att ställa upp en dörr genom några enkla knapptryckningar.För mer information kontakta:

Claes Hammar, tel. 08-508 600 10, claes.hammar@tidomat.se

Ny kortläsare för smartONE
2010-12-10

Kortläsare SO-3392 med touchpanel och avläsning för beröringsfria kort av typen 125Khz, har samma design som den prisbelönta SO-3393.


I och med den nya kortläsaren gör vi det även möjligt att använda TIDOMAT smartONE som stand-alone. Det innebär att kortläsare och dörrkontrollenhet kommer kunna jobba som ett eget system utan centralenheten. All programmering av dörren sker via kortläsaren och dörrkontrollen som sitter på insidan lagrar all data och sköter det logiska.

Videoklipp från SKYDD 2010
2010-09-30

Nya produkter på SKYDD
2010-09-16

Under säkerhetsmässan SKYDD presenterar vi ny hårdvara och nya funktioner för smartONE. Vi visar även upp vårt nya grafiska presentationssystem TIDOMAT IMP.

TIDOMAT IMP är ett användarvänligt och överskådligt gränssnitt för grafisk övervakning och manövrering av olika typer av integrerade säkerhetssystemlösningar och fastighetssystem.

TIDOMAT smartONE har bland annat fått en ny dörrkontrollenhet och ett reläkort. Det ger systemet fler in- och utgångar, Wiegandgränssnitt, och upp till 64 reläer per dörr.

För mer information klicka på länkarna nedan.

Design från Tidomat i Skydd & Säkerhet
2010-04-20

Tidningen Skydd & Säkerhet har uppmärksammat vårt arbete med design av kortläsare. I senaste numret av tidningen pryds förstasidan av vd Lennart Eriksson tillsammans med kortläsare från tidigt åttiotal och framåt.

Klicka på förstasidan till höger för att ladda ner artikeln som pdf.

Registreringsterminal får ansiktslyft
2010-04-15

En av våra kortläsare för passersystem har prisbelönats av en av världens mest prestigefulla designtävlingar, Good Design Award. Som ett resultat av det har våra registreringsterminaler genomgått en ansiktslyftning. Samtidigt har vi passat på att lägga till beröringsfri avläsning som standard.Produkter som berörs

RT-9091-M, ersätts av RT-9091-P

RT-9091-MP, ersätts av RT-9091-P

RT-9091-MF, ersätts av RT-9091-F

Svensk kortläsare fick pris i anrik designtävling
2010-03-12

Tidomat ville sätta en ny standard för kortläsare till passagesystem. Resultatet blev en läsare i banbrytande design som nu har prisbelönats av Good Design Award, en av världens mest prestigefulla designtävlingar. Utmärkelsen betyder att kortläsaren visas upp på utställning i Chicago i sommar.Good Design Award grundades redan 1950 av några av världens då ledande arkitekter och designers. Tävlingen lockar deltagare från hela världen och bland belönade företag finns många världsledande tillverkare av produkter. Kortläsaren från Tidomat blev en av vinnarna 2009.– Med den här kortläsaren har utvecklingsteamet på Tidomat velat sätta en ny standard för kortläsare. Uppskattning från våra kunder och användare ute i verkligheten tillsammans med det amerikanska designpriset Good Design bekräftar att vi är på rätt spår, säger Lennart Eriksson, vd på Tidomat.

Bakom designen står Nikolaus Frank från Frank Etc., ett mångfaldigt prisbelönt designföretag inom industridesign och grafisk design baserat i Stockholm. Frank Etc. arbetar med kunder och projekt i Sverige, Asien och USA.Nikolaus Frank anser att design idag är en självklar och viktig del av ett företags framtoning. I den belönade knappsatsen från Tidomat la han särskild omsorg vid ett användarvänligt uttryck i design och grafik.

– Ett passagesystem är en central del av mötet mellan besökare och företagskultur. I designsamarbetet med Tidomat har vi tagit fram en tydlig design som optimerar de frihetsgrader som den nya tekniken tillhandahåller, berättar Nikolaus Frank.Den vinnande produkten från Tidomat kommer att visas i Chicago i sommar på den internationella utställningen Good Design Show 2010 vid Museum of Architecture and Design.
För mer information, kontakta

Andreas Eriksson, Tidomat, 08-508 600 10, www.tidomat.se.

Cecilia Frank, Frank Etc., 08-727 60 91, www.frank-etc.se.

The Chicago Athenaeum, www.chi-athenaeum.org.

Copiax tar in lättanvänt passagesystem med gsm-styrning
2010-03-04

Passagesystem är ofta komplexa och svårinstallerade. Nu kommer Tidomat med en uppdaterad version av smartONE, ett webbaserat dörröppningssystem som konfigureras enkelt via webben och sätts sedan ihop på plats. Systemet kan styras med mobiltelefon och är framtaget i samarbete med låssmeder. Nu finns det tillgängligt i Copiax sortiment.

Dörröppningssystemet smartONE är gjort för upp till 16 dörrar. Från det webbaserade användargränssnittet administreras systemet enkelt som ett personligt system med bland annat händelsefunktioner, scheman, individuella tillträdesplaner och kommunikation via e-post och sms. Systemet kräver ingen installation av någon programvara.
– När vi skulle utveckla smartONE samlade vi först in önskemål från låssmederna själva. De önskade sig ett system som är användarvänligt, tidbesparande och kostnadseffektivt. Med nya smartONE får de allt detta, säger Claes Hammar, återförsäljaransvarig på Tidomat.

Nyckeln till att nå ut bland låssmederna så brett som möjligt är att finnas hos den ledande säkerhetsgrossisten Copiax, ett företag som efter fusionen med AKI levererar produkter till 90 procent av landets låssmeder och säkerhetsinstallatörer.
– Det är jätteroligt att vi har startat ett samarbete med Copiax. De har insett att produkten är väl lämpad för deras kunder. Genom att systemet nu finns hos Copiax ökar vi tillgängligheten för låssmederna rejält, säger Claes Hammar.

Peter Junhem, produktchef på Copiax, berättar att företaget kommer att satsa mer på produkter för passersystem- och inbrottslarmmarknaden.
– Vi är glada att kunna erbjuda våra kunder smartONE från Tidomat. Dessa produkter anser vi tillför marknaden användarflexibilitet via sina ip-lösningar och lättinstallerade produkter för återförsäljare, säger Peter Junhem.

För mer information, kontakta
Claes Hammar, mobil 08-508 600 10
claes.hammar@tidomat.se
www.tidomat.se

Ny funktion i smartONE - Öppna dörr via SMS
2009-12-16

I dag släpper vi version 2.04 för smartONE.

Den nya versionen innehåller en del rättningar men den stora nyheten är att det nu mera är möjligt att öppna dörrar via SMS.

Det har sedan tidigare gått att ringa till systemet och kostnadsfritt öppna en i förväg bestämd dörr. Det har varit en uppskattad funktion. Många användare har dock haft en önskan om att kunna öppna alla dörrar i system via sin mobiltelefon.

Nu är det möjligt att ge rättigheter till kortägare att via SMS öppna en dörr och få tillbaka ett svar från systemet att dörren öppnats. Behörigheten är den samma som kortägaren har till dörren via sin nyckelbricka.

Den nya versionen finns att ladda ner på smartone.info eller på nedanstående länk.

Ny version av TIDOMAT PW32
2009-12-01

Utskicket av TIDOMAT PW32 version 6.2.0.6 till avtalskunder påbörjar denna vecka.

Nedan följen en övergripande sammanfattning av versionens många nya funktioner och rätningar.

Klient
• Larmgrupper.
• Automatisk anslutning av larmgrupper.
• Kopiera behörigheter (Person).
• Urval i larmgruppslista.
• Urval av spärrade kort i gruppanslutning.
• Vista kompatibel.

Larm server
• Nya funktioner för grafisk information och styrpanel.
• Schema kan gå över dygnet.
• Motorlåspunkter kan fungera som larmpunkter.
• Sätta larmområde i förvarning från larmklient.
• Tillslag vid ingen aktivitet.
• Serviceläge.
• Stöd för 64-bitars operativsystem.

Larmklient
• Ändra larmområde till serviceläge.
• Visa larmområdets tillkopplingstid.

PWObjekt
• Uppgradering av firmware i Pserver LX och NLX.
• Grafiskt stöd för att skapa flera dörrar på en NLX.
• Stöd för reläkort i NLX.

Lyckade utbildningar under våren
2009-05-18

Vi tackar alla som kom på våra öppna utbildningar och för alla tips och idéer som ni kom med.

Denna utbildning inriktade sig på Tidomat Portal för rollerna anställd och chef. För att se vad vi gick igenom logga in på "Användarsidorna"

Vi återkommer till hösten med nya kurser där vi kommer att fokusera på administratörens roll i Tidomat Portal Admin. Inbjudan kommer att skickas ut i augusti.

Vill Ni ha hjälp med hur Ni skall arbeta effektivast på just ert företag, förändra några inställningar eller få en mer riktad utbildning kontakta oss gärna för ett kostnadsförslag.
info@tidomat.se.

Lyckade användarträffar under hösten
2008-12-19

Under oktober-november genomfördes användarträffar där drygt 150 företag kom för att höra senaste nytt gällande TIDOMAT FXH tidsystem.
Bland nyheterna som presenterades var samverkan mellan TIDOMAT FXH och inpasseringssystemet TIDOMAT PW32. Systemen kan nu mer samverka i gemensam databas.

Kommande version TIDOMAT Portal Admin presenterades och mottogs positivt. Ett antal synpunkter och förslag till förbättringar framkom, vilka tas med i diskussionen runt kommande versioner. Även nya moduler diskuterades.

TIDOMAT FXH tidsystem finns idag hos företag i olika branscher med allt från några få till flera tusen användare. Det innebär att kundernas önskemål, krav och mål är av skiftande natur och ställer därför höga krav att vi levererar tidsystem med flexibla lösningar som kan anpassas efter varje kund. Oavsett bransch och storlek på kund fokuserar Tidomat på ett givet flöde mellan de olika rollerna och att informationen mellan de olika rollerna skall flyta så smidigt som möjligt. Från registrering till en färdig lön. Flödet och de möjligheter som systemet ger presenterades och diskuterades.

Ny kortläsare med touchpanel
2008-10-01

Elegant designad kortläsare med bakgrundsbelyst touchpanel.

Kortläsaren läser beröringsfria kort, Mifare, och är tillverkad i aluminium.

Kortläsaren finns i två modeller, PT-3093 för TIDOMAT PW32 och SO-3393 för TIDOMAT smartONE.

Inbrottslarm i TIDOMAT PW32 version 6
2008-05-08

Inbrottslarm, rapporter i databasen och gemensam databas med tidsystemet TIDOMAT FXH är några av nyheterna i kommande version av TIDOMAT PW32.Inbrottslarm

Helt integrerat larmsystem där även externa larmsystem kan implementeras i larmstrukturen. Enkelt att skapa larmgrupper från samtliga larmpunkter i TIDOMAT PW32, exempelvis sabotage och uppbruten dörr.Av- och påslag av larm görs enkelt via kortläsaren. Kortanvändare med rätt behörighet kan även hantera andra larmområden än den kortläsaren ingår i.Kortläsarens grafiska teckenfönster gör det möjligt för kortanvändare att få detaljerad information angående utlösta larmer eller fel.


Vid utlöst larm kan kortanvändare begära utskrift av larmrapport direkt från kortläsaren. Larmrapporten kan även skickas till mobiltelefon via SMS.Säkerhetssystemet TIDOMAT PW32 är ett kompetent system för passerkontroll, larm och bokning. Systemet lämpar sig för större installationer eller installationer med krav på speciella funktioner, exempelvis zonhantering, dubbelkortsfunktion, fjärröppning av dörrar (med kamerabild), kamerabilder associerade med logghändelser.TIDOMAT PW32 version 6 lanseras under andra kvartalet 2008.

Prova demo av smartONE 2.0!
2008-04-08Säkerhetssystemet smartONE kontrollerar upp till sexton dörrar via webben.

I systemet finns bland annat möjlighet att använda scheman, händelsefunktioner och kalender.

Systemet kan programmeras till att skicka e-post och SMS, föra statistik över logg samt importera och exportera kortägare.Logga in på smartONE 2.0.Användare: admin

Lösenord: slx3003

Nyheter i smartONE 2.0
2007-11-29

Under 2008 kompletterar vi dörrstyrningssystemet smartONE med flera användbara funktioner och utökar med flera dörrar.

Schema
Genom att göra det möjligt att lägga upp olika scheman för olika kortägare, ökar flexibiliteten och därigenom även säkerheten.

Kalendarium
Stor kalender där administratören får en tydlig överblick av årets alla dagar och avikelsedagar.

Import/export
Nu kan person- och kortdata från andra system enkelt importeras till eller exporteras från smartONE.

16 dörrar
Ny dörrcentral gör det möjligt att bygga ett system med upp till 16 dörrmiljöer.

Sectech 23-24 Oktober
2007-09-05

Tidomat ställer ut på säkerhetsmässan Sectech på Rica Talk Hotel i Stockholm. Mässan äger rum den 23-24 Oktober.

Kom för att se nyheter, diskutera uppgraderingar eller bara informera Er om framtidens lösningar.

Ni hittar oss i monter 02:12.

Välkomna!

Information från TIDOMAT-gruppen, Februari 2007
2007-02-23


          
Hej alla TIDOMAT användare!


År 2007, ett nytt spännande produktår!

                 Vi erbjuder TIDOMAT FXH med SQL-databas, samt en helt ny webbapplikation tar form.


Intresserad av framtiden för TIDOMAT FXH?

                 Var med och påverka genom att medverka på våra användarträffar!


TIDOMAT FXHWEB med SQL

Under hösten har ett antal kunder konverterat till SQL-databas.
Vi erbjuder nu uppgradering till SQL-databas till samtliga TIDOMAT FXH kunder till ett förmånligt pris.
Som standard levereras MSDE, men egen befintlig MSSQL 2000 alt, MS SQL 2005 databas kan användas.
Som standard levereras numera TIDOMAT FXHWEB med MSDE till alla nya kunder.

TIDOMAT Portal - ny webbapplikation


I samband med konvertering till MS SQL databas finns möjlighet att även gå över till vårt nya webbgränssnitt.
Produkten är framtagen tillsammans med användarföreningen för att ytterligare förbättra enkelheten och användarvänligheten.TIDOMAT Portal är skapad som Er entré mot programvaror från Tidomat.
En modern webbapplikation utvecklad i ASP.NET, utan lokal installation, oberoende av datortyp eller operativsystem med inbyggda smarta systemstöd.Först ut lanseras modulen TIDOMAT Portal Anställd. Modulen är skapad för att ge den anställde möjlighat att via vilken dator som helst i företagets nätverk effektivt och enkelt administrera sin egen tid s.k. självservice. Registrering kan inte bara utföras via PC utan också via mobiltelefon.


Modulen TIDOMAT Portal Chef är ett effektivt hjälpmedel med smarta systemstöd för att minimera arbetet för chefen att följa upp och attestera sin grupps arbetstider. Modulen kommer att erbjudas under april månad.Flera moduler kommer att lanseras under året.
Nu är det dags för vår årliga träff!

              Hur kan Ni använda och förbättra Ert befintliga tidsystem TIDOMAT FXH.
              Vad innebär TIDOMAT FXH med SQL-databas och hur går en konverteringen till?


              I och med lanseringen av TIDOMAT Portal demonstrerar vi modulerna anställd och chef,
              och berättar om våra och användarföreningens idéer om produktens fortsatta utformning.


              
              Vi kommer att besöka följande platser; Göteborg 17/4, Jönköping 18/4, Malmö 19/4, Karlstad 23/4, Stockholm 25/4 samt Umeå 26/4.


              Vi återkommer med inbjudan.

En av marknadens minsta MIFARE®-läsare
2006-10-02

Kortläsaren finns sedan tidigare för traditionella 125Khz proximity- kort (EM-marin) och nu även med avläsningsteknik för MIFARE®-kort (ISO14443). Förutom att kunna läsa det unika ID-numret från kortet kan kortläsaren även läsa krypterad infomation från en skyddad sektor.

Kortläsare 3315 kan levereras i olika färger och är tillverkad i stryktåligt och väderbeständigt plastmaterial (PC/ABS), vilket gör kortläsaren lämplig vid utsatta miljöer.

Förutom att kortläsare 3315 passar TIDOMAT PW32 och smartONE finns den bl.a även för gränssnitten clock/data och Wiegand.

Tidomat ställer ut på Skydd
2006-09-01

Tidomat ställer ut på säkerhetsmässan Skydd på Stockholmsmässan den 19-22 september. Kom för att se nyheter, diskutera uppgraderingar eller bara informera Er om framtidens lösningar.

Vi finns i monter A01:21 där vi bl.a. kommer att visa en av marknadens minsta kortläsare för beröringsfria kort, meddelandehantering (t.ex. e-post) via passerterminalen och det kompakta dörrsystemet smartONE.

Välkomna!

Information från TIDOMAT-gruppen, Januari 2006
2006-01-30

Hej alla TIDOMAT användare!
Tack för ett fantastiskt 2005, nu rivstartar 2006!

                 2005 var ett expansivt år för Tidomat, många nya kunder
                 samt en mängd nyheter för alla våra befintliga kunder. Nu
                 rivstartar vi 2006 med en ny version av TIDOMAT FXH och under
                 året kommer nyheter som bla SQL-databas till TIDOMAT FXHWEB
                 och en helt ny webbklient för registrering.


TIDOMAT FXH 9.5 nu redo för leverans

Nu släpper vi den senaste versionen av TIDOMAT FXH till alla kunder.


Bland nyheterna märks bl a:
   
- Kodbeteckning presenteras i klartext på listor och vid korrigering.
- Förenklad schema- och personhantering.
- Stöd för upp till 250st enheter.
- Kompsaldo och arbetstidsförkortning kan presenteras på tidrapporten och i nyare registreringsterminaler.

Numera finns alla funktioner i webbklienten TIDOMAT FXHWEB.


Hämta Er uppgradering nu!
De kunder som har supportavtal hämtar uppgraderingen som vanligt på vår hemsida.
Logga in med det användar-id och lösenord Ni erhöll tillsammans med supportavtalet för TIDOMAT FXH. (Ni kan ha ändrat Ert lösenord).Vi vill betona att uppgradering till version 9.5 inte påverkar Era externa kopplingar, listor etc.


VIKTIGT!

Enligt tidigare beslut prioriteras fortsättningsvis vidareutveckling av webbklienten TIDOMAT FXHWEB.


I och med uppgraderingen till version 9.5 rekommenderas de kunder som har webbklienter (TIDOMAT FXHWEB och  TIDOMAT Regga för Webb) att fortsättningsvis enbart använda dessa.

Om Ni idag inte har TIDOMAT FXHWEB kontakta marknad på telefon
031-92 26 10 för information. För avtalskunder med enbart TIDOMAT FXHWIN (Windowsklient) finns en separat version av 9.5 att hämta.
Användarträffar


I september/oktober genomfördes användarträffar där närmare 200 kunder och fler än hundra TIDOMAT FXH företag deltog! Denna gång var vårt tema ’TIDOMAT igår, idag och imorgon’. Hade Ni ingen möjlighet att närvara kan Ni här ta del av en sammanfattning - Användarträff 2005.

Till hösten 2006 kommer vi att fortsätta med våra populära användarträffar. Vi kommer då att kunna presentera många spännande nyheter för vår produkt!
Enkelt och smart passagesystem från TIDOMAT


smartONE är ett kompakt dörrstyrningssystem för upp till åtta dörrmiljöer som programmeras enkelt via datorns webbläsare. Tack vare dörrcentralens integrerade webbserver krävs ingen mjukvaruinstallation i befintliga datorer.Nyheter i Tidomat FXH 9.5
2006-01-27

I och med version 9.5 av TIDOMAT FXH blir webbklienten, TIDOMAT FXHWEB, till en komplett produkt som kan ersätta windowsklienten.

Bland nyheterna märks bl.a. att kodbeteckningen presenteras i klartext på listor och vid korrigering, förenklad schema- och personhantering samt stöd för upp till 250st enheter.

En annan uppskattad nyhet är att kompsaldo och arbetstidsförkortning nu mera kan presenteras på tidrapporten och i nyare registreringsterminaler.

Nya kompakta beröringsfira kortläsare
2006-01-24

Två nya kortläsare med gränssnittet Clock/Data finns nu tillgängliga för leverans.

Kompakt och robust kortläsare utformad för att passa in på små utrymmen, ex. dörrkarm. Kortläsaren finns i två modeller, utanpåliggande (PT-3320) och infälld (PT-3321). Tillverkad i stryktålig plast gör kortläsaren lämplig vid utsatta miljöer.

Kortläsarna finns sedan tidigare med ett kommunikationsgränsnitt som passar smartONE.

Lyckad mässa (Sectech 2005)
2005-10-27

I och med säkerhetsmässan Sectech i Stockholm lanserades den nya dörrcentralen till passersystemet smartONE.

Montern, där vi visade upp hur enkelt och prisvärt systemet blir med en dörrcentral med inbyggd webbserver, var välbesökt.

Även de små robusta kortläsarna var populära och fick mycket uppmärksamhet.

smartONE får dörrcentral med webbklient
2005-09-16

Tidomat ställer ut på SecTech i Stockholm den 25-26 Oktober.
På mässan lanserar vi webbklienten till det enkla dörrstyrningssytemet
TIDOMAT smartONE.

TIDOMAT smartONE kommer i och med det att bli ännu enklare att administrera då
all programmering går att göra via webbläsaren. Tack vare denna teknik krävs ingen
mjukvaruinstallation vilket drastiskt underlättar installationen jämfört med ett
traditionellt passersystem.

Systemet kommer fortfarande att fungera som endörrarssystem, men genom att lägga till
dörrcentralen med webbklient kan åtta stycken dörrmiljöer sammankopplas.

Genom att ladda ner språkfiler från internet kan användaren enkelt byta språk på
webklienten, idag finns språkfiler för bl.a. svenska, engelska, kinesiska och spanska.

Produkten har redan lanserats i Kina där trycket på denna produkt varit stor. Nu lanserar vi produkten även i Sverige.

Tidomat ställer ut på SecTech 25-26 Oktober
2005-09-06

Tidomat ställer ut på SecTech i Stockholm den 25-26 Oktober.

I montern kommer vi bl.a. att visa den nya dörrcentralen till passersystemet smartONE.

Tidomat finns i monter K:06.

Annandag pingst är arbetsdag
2005-05-04

Ni har väl tänkt på att annandag pingst (16 maj) nu mera är en vanlig arbetsdag. Vi vill därför påminna Er om att ändra avvikelsedagarna kring detta datum.

Skapa även en ny avvikelsedag för den sjätte juni (Sveriges nationaldag) som från och med i år är ny helgdag.

Nyhetsbrev TIDOMAT FXH, april 2005
2005-04-27

Hej alla TIDOMAT användare!

TIDOMAT FXHWIN ver 9.4
Tack för det positiva mottagande som TIDOMAT FXH version 9.4 har fått, där bl a kommentarsfältet blivit mycket uppskattat.  Arbetet med nästa version är i full gång och kommer att innehålla ytterligare möjligheter för Er som användare. Lansering av version 9.5 är planerad till hösten. Det finns fortfarande möjlighet att lämna önskemål till användarföreningen.

Användarträffar
Mycket spännande nyheter är på gång när det gäller TIDOMAT FXH och vi vill redan nu göra Er uppmärksamma att vi kommer anordna användarträffar  i Malmö 26/9, Göteborg 27/9, Jönköping 28/9, Stockholm 4/10 och Umeå 5/10. Inbjudan med tid och plats kommer att skickas ut.

Trött på Centralenhet och E-mux
Registreringsterminal RT-9090 kommunicerar direkt med databasen för TIDOMAT FXH via 100 Mbit vilket är ett krav för moderna nätverk.

Information om övertid, komp etc direkt i displayen
Nu erbjuder Tidomat denna efterfrågade funktion via registrerings- terminalen. För er som har någon av registreringsterminalerna RT-9061-TIT eller RT-9090 finns nu möjlighet att i displayen visa uppgifter om inarbetad övertid, komptid, sparade semesterdagar mm. Kontakta oss så berättar vi mer.

Kampanj på RT-9090 t.o.m. 31 maj
Genom att byta in Era nuvarande registreringsterminaler (oavsett ålder) får Ni ett rabatterat pris på RT-9090.

Begär prisförslag på order@tidomat.se eller kontakta vår marknadsavdelning på 031 - 92 26 10.

Användarföreningen efterlyser
Användarföreningen TIDOMAT FXH är en fristående organisation som arbetar för att framtida versioner av TIDOMAT FXH skall innehålla de nyheter som Ni användare önskar. Föreningen jobbar även för att TIDOMAT FXH skall vara ett användarvänligt och enkelt system nu och i framtiden.

Användarföreningen önskar komplettera med fler företag. Ni som vill vara med och påverka TIDOMAT FXH anmäler Ert intresse till ordförande Hans Hammargren (hans.hammargren@kemira.com).

Ny version av TIDOMAT PW32 (5.04)
2005-02-28

TIDOMAT PW32 5.04 är anpassad för att kunna köras på Windows XP med SP2.

Bland programfunktionerna märks framför allt utökad integration
av administrationsverktyg för resurs- /lokalbokningsmodul samt
uppdaterad hantering av behörigheter.

Ny version av TIDOMAT FXH
2005-01-17

I och med version 9.4 kan all administration som görs i Windowsklienten även göras i webbklienten, TIDOMAT FXHWEB.
Några andra nyheter är:

-Konsolen ("Hämta") har blivit en 32-bitars applikation vilket bl.a. gör det möjligt att starta programet som en Windowstjänst.
-Möjlighet att skriva in kommentarer på korrigereingar i TIDOMAT FXHWEB
-Periodavslut kan utföras i TIDOMAT FXHWEB
-Förbättrade listor med för och efternamn samt bättre storlek på tidrapporterna.
-I TIDOMAT FXHWEB finns nu möjligheten att ange kod med siffror utan att behöva välja ur listan.
TIDOMAT FXH 9.4 och dokumentation finns att ladda ner för avtalskunder under inloggningssidorna.För komplett lista över nyheterna i TIDOMAT FXH 9.4 läs nedanstående dokument, Nyheter i TIDOMAT FXH 9.4.

Uppgradering till TIDOMAT FXH 9.4
2005-01-14Information till avtalskunder

Januari, 2005www.tidomat.se

                 Ny version

Nu finns TIDOMAT FXH 9.4 att hämta på vår hemsida, http://www.tidomat.se/tid. För att få tillgång till de senaste programversionerna med tillhörande dokumentation, följer Ni nedanstående instruktioner.1 . Logga in med det användar-id och lösenord (möjligt att Ni bytt lösenord själva) Ni erhöll tillsammans med supportavtalet för TIDOMAT FXH.2. Under menyvalet "Program" finner Ni de program som berör Er.3. Ladda ner programfil och installationsbeskrivning genom att klicka på respektive fil (samtliga filer är noggrant viruskontrollerade).Det går även att beställa den senaste programversionen på CD om så önskas. Kostnad för distribution av CD-skivan är 475 kr + moms (inkl frakt).Eventuella frågor rörande installationsförfarandet besvaras av vår tekniska support på telefon: 031-707 51 96.


Har Ni några frågor angående nya funktioner i den senaste versionen, kontakta Lena Sjöstrand på lena.sjostrand@tidomat.se.Ni som redan har köpt TIDOMAT FXHWEB till vårt kampanjpris och inte har installerat tidigare version, kan utan problem installera version 9.4 direkt.
TIDOMAT-gruppen

Det är vi som säljer, utbildar och underhåller samtliga TIDOMAT- och ALTEMA-produkter.
LOGGA IN

Fördjupa dig mer i TIDOMAT FXH
Vill Du veta mer om TIDOMAT-GRUPPEN

Läs om den nya terminalen
För mer information:

Lena Sjöstrand


Information från TIDOMAT-gruppen, december
2004-12-19

Hej alla TIDOMAT användare!

Nu lackar det mot jul och ett nytt år.
I och med julledigheterna och alla avvikelsedagar är det viktigt att Ni som använder Er av OB-scheman startar om TIDOMAT iTERM. Detta gäller Er som har registreringsterminaler
kopplade direkt på nätverket utan att ha någon Centralenhet. Kommunikationsprogrammet TIDOMAT iTERM körs antingen som en tjänst eller som en applikation där ikonen finns i Aktivitetsfältet. Detta behövs göras för att eventuella ändringar i avvikelsedagarna skall aktiveras. Problemet är löst i och med kommande version av TIDOMAT FXH.

Tidomat startar år 2005 med att leverera en ny version av TIDOMAT FXH, version 9.4.
För att stå rustade för framtiden har Tidomat tillsammans med användarföreningen beslutat att utvecklingen av TIDOMAT FXH fortsättningsvis främst skall baseras på webbfunktionalitet.

Därför erbjuder vi alla supportavtalskunder att uppgradera till TIDOMAT FXHWEB till ett extra förmånligt pris, 5.000,- (ordinarie pris i 2005 års prislista är 8.000,-).

Erbjudandet gäller fram till och med 2005-01-15.

Varför webb?


 • Ingen lokal installation

 • 32-bitars applikation

 • Vissa funktioner finns enbart i TIDOMAT FXHWEB t.ex. kommentarsfält och loggfunktion vid periodavslut

 • Ökad säkerhet

 • TIDOMAT FXHWEB kan nås från alla datorer i företagets nätverk/intranät

 • Medger distansarbete

 • Lägre krav på användarnas datorer

 • Stödjer blandad miljö, PC/Mac

 • Framtida utveckling görs främst i webbSkicka en order eller e-post till order@tidomat.se. Har ni frågor kontakta vår marknadsavdelning på 031 - 92 26 10.

Ny tunn kortläsare
2004-12-07

PT-3312-M är en kortläsare för beröringsfria kort. Läsaren är endast åtta millimeter tjock och är avsedd för montering i apparatdosa. Två stycken lysdioder (grön och röd) används som statusindikering.
Kortläsarens kommunikationsgränssnitt är i standardutförande Clock/Data (Magstripe track 2 / EN ISO/IEC 7811-2) men kan även levereras för gränssnitten Wiegand (26 bit) eller Serial.

All elektronik är ingjuten i höljet vilket gör PT-3312-M lämplig för utsatta miljöer.

Information från TIDOMAT-gruppen, oktober
2004-10-26

TIDOMAT ger service lokalt i hela Sverige

Ni som har TIDOMAT-produkter kan nu erhålla installation, service och underhåll direkt från Tidomat.

Vi har ingått ett partnerskap med Flextronics Network Services vilket innebär att vi utbildar Flextronics tekniker på samtliga av våra produkter. Vi investerar i att vidareutveckla produkterna och Flextronics kommer att sköta underhållet av Ert system. Önskar Ni underhållsservice eller ytterligare information vänligen kontakta oss.

Version 9.3 är nu levererad till alla Tidomat kunder
Är det någon som saknar 9.3 vänligen kontakta oss på telefon 031-92 26 10 eller via E-post.

Version TIDOMAT FXH 9.4
Release av nästa version, TIDOMAT FXH 9.4, planerad till januari 2005. Den kommande versionen innehåller bl a kommentarsfält vid korrigering via TIDOMAT FXHWEB eller TIDOMAT Regga för Webb, vilket är efterfrågat av många kunder.

Ert företags IT-avdelning kommer att får en trevlig start på det nya året då dagens ”Hämta” (Konsol.exe) ersätts med en 32-bitars version som kan köras som Windows tjänst. Kunder som har supportavtal med Tidomat AB får automatiskt tillgång till senaste version genom att enkelt hämta sina uppdateringar via hemsidan. För mer information kontakta Michael Sjöstrand, tel 031-922610, eller returnera detta mail med Er fråga.

Succén med öppna utbildningar fortsätter!
Vi kommer i november/december hålla öppna utbildningar på flera orter i vårt avlånga land. Vi går igenom samtliga funktioner i TIDOMAT FXH med fokus på vilka möjligheter som finns för att effektivt arbeta i Ert system. Vi visar och beskriver också de senaste nyheterna i kommande version 9.4.

Vi erbjuder Er kurs i Borlänge 24/11, Stockholm 25/11, Malmö 30/11, Växjö 1/12, Göteborg 2/12 samt Umeå 8/12. Inbjudan kommer inom kort.

Nya registreringsterminalen RT-9090 klar
Leveranser av RT-9090 är i full gång. Bland nyheterna märks snabbare registrering genom ny förbättrad TIDOMAT iTERM, stort grafiskt teckenfönster och snabbval genom mjukt definierade funktionstangenter. I RT-9090 ser användaren namn, koder, dagens schema och registreringar i klartext. Registreringsterminalen har även en sökbar kodlista. RT-9090 kan även levereras med avläsning för beröringsfria kort (Proxy).

Erbjudande

Vi har 50st registreringsterminaler till kanonpris, priset gäller för de kunder som uppgraderar sina befintliga registreringsterminaler till RT-9090.
Kontakta Michael Sjöstrand på tel 0702-60 14 80 eller michael.sjostrand@tidomat.se.

Passagekontroll till rabatterat pris

Vi erbjuder ett enkelt och säkert passagekontrollsystem för endörrsmiljö, till kraftigt rabatterat pris. Kunder med TIDOMAT FXH får köpa TIDOMAT smartONE exkl lås för endast 1 820,- + moms (ordinarie pris 2 890,-). Erbjudandet gäller vid beställning innan den 15:e december.

Nyheter i TIDOMAT FXH 9.3
2004-06-04

Ytterligare en ny version av TIDOMAT FXH finns klar för leverans. I version 9.3 finns möjligheten att kopiera och förlänga ett veckoschema. Snabbvalsknappar är införda för att öka användarvänligheten t.ex. går det att direkt från personmenyn välja korrigering. En ytterligare stärkt attestfunktion samt möjlighet att direkt på tidrapporten presentera det aktuella schemat är några andra av nyheterna.

Leveranser beräknas starta under vecka 24.

Ny kortläsare ersätter PT-3045-S
2004-05-27

PT-3045-SG heter kortläsaren som ersätter magnetkortläsaren PT-3045-S.

Den nya kortläsaren är helt kompatibel med PT-3045-S, vilket underlättar vid framtida uppgraderingar och serviceutbyten.

Med grafiskt teckenfönster och fyra funktionstangenter, vilka förenklar handhavandet vid t. ex. larmstyrning, är PT-3045-SG mer användarvänlig än föregångaren.

De första kortläsarna beräknas levereras i början av juni.

Lansering av TIDOMAT smartONE
2004-05-07

Nu lanseras TIDOMAT smartONE, ett kompakt dörrstyrningssystem med
beröringsfri avläsning.

smartONE består av två enheter - logikenhet samt kortläsare
och uppfyller kraven för s.k. delat montage.

På insidan av dörren monteras logikenheten vilken hanterar
anslutningar och styrningar samt minnes- och systemfunktioner.
På utsidan monteras den beröringsfria kortläsaren vilken är
försedd med knappsats, summer samt två indikeringslampor.

smartONE kan hantera 255 behörighetskort med individuell PIN-kod,
två separata dörrkoder samt en mängd olika programmerbara funktioner.
Med smartONE är det enkelt att ansluta ett externt tidur och styra t.ex. dörrkodernas
funktion eller säkerhetsnivån (med eller utan PIN-kod) för behörighetskort.

Enkel installation och administration gör smartONE lämplig för
en mängd olika användningsområden.

Nyhetsbrev TIDOMAT PW32
2004-04-12Information från TIDOMAT-gruppen

April 2004www.tidomat.se

           


Ny version av TIDOMAT PW32

Bland nyheterna i TIDOMAT PW32 5.03 märks framför allt integration av korttillverkningsmodul och resurs- /lokalbokningsmodul.Alla kunder som har supportavtal med Tidomat kommer att få en uppgraderings-cd. Den nya versionen skickas till den person som står som kontaktperson på Ert supportavtal, därför är det viktigt att alla ändringar gällande företagsuppgifter, kontaktpersoner och dylikt meddelas Tidomat.


Mer information om TIDOMAT PW32 finns på hemsidan.
Supportavtal

För att alltid erhålla den senaste versionen av TIDOMAT PW32 tecknar Ni supportavtal med Tidomat. Förutom nya versioner får Ni även tillgång till användarnas egna sidor på hemsidan (www.tidomat.se), här finns handböcker, anvisningar, tillbehörsbutik mm.


Teckna avtal.

Uppgradera ditt säkerhetssystem nu!

Har Ni ett äldre passagesystem från Tidomat, eller en äldre version av TIDOMAT PW32, är det enkelt att uppgradera systemet!
Med en uppgradering får Ni ett säkerhetssystem med standardprotokollet TCP/IP till dörrmiljön,  automatisk anläggningsdokumentation,  personliga behörighetsnivåer, grafisk systemkonfiguration och SQL-databas.
Kortläsare PT-3080

Efterföljare av den framgångsrika kortläsaren PT-3045 heter PT-3080 och är utrustad med ett stort och tydligt grafiskt teckenfönster med bakgrundsbelysning. Dessutom klarar PT-3080 att läsa både magnet- och beröringsfria kort, vilket underlättar i fastigheter där båda teknikerna används.
Kortläsare PT-3080 är bakåtkompatibel och går att montera på samma bottenplatta som PT-3045.


Mer information om TIDOMAT PT-3080 finns på hemsidan.
Med vänliga hälsningarTony Blomgren, 031-707 51 98TIDOMAT-gruppenDet är vi som säljer, utbildar och underhåller samtliga TIDOMAT- och ALTEMA-produkter.
Anslut din PDA till TIDOMAT PW32

Fördjupa dig mer i TIDOMAT PW32
Vill Du veta mer om TIDOMAT-GRUPPENTIDOMAT FXH håller automatiskt reda på skottårsdagen
2004-01-23

Då felaktiga uppgifter cirkulerar rörande skottårsdagen vill vi passa på att ge rätt information. TIDOMAT FXH ser till att hantera skottår utan handpåläggning.

I slutet av 1980-talet upptäcktes ett funktionsfel i den klockkrets som styr datum och tid i centralenheten. Felet uppdagas i att skottårsdagen kunde uppkomma vilket år som helst. Problemet rättades till i december 1989.

Detta medför att centralenheter producerade i början av 1990-talet och är anslutna till TIDOMAT FXH sköter skottårsdagen helt automatiskt.

Det finns fortfarande system i bruk, levererade på 1980-talet, som inte är PC-baserade där klockan måste ställas i början av varje år för att systemet ska hantera skottårsdagen korrekt.

Information från TIDOMAT-gruppen, januari
2004-01-23Information från TIDOMAT-gruppen

Januari 2004www.tidomat.se

                 


Vi i TIDOMAT-gruppen vill tacka för den positiva respons vi erhållit under år 2003.
Skottdagen, ingen åtgärd behövs!

Då felaktiga uppgifter cirkulerar rörande skottårsdagen vill vi passa på att ge rätt information. TIDOMAT FXH ser till att hantera skottår utan handpåläggning.Mer information finns på hemsidan.

TIDOMAT-gruppens personalstyrka utökas

Vi hälsar Zilla Vassfjord välkommen till TIDOMAT-gruppen, hon kommer att arbeta med supportavtal.
Zilla har en lång erfarenhet av tidbranschen och är för många kunder ett välbekant namn. Sedan början av 90-talet har hon arbetat med våra produkter.
Ny version 9.2 är klar!

Distributionen av TIDOMAT FXH 9.2 till alla kunder som har supportavtal med Tidomat AB är i full gång. Nyheterna i version 9.2 finns bland nyheterna på hemsidan.
Ni som vill teckna supportavtal och få tillgång till version 9.2 samt framtida versioner, och på så sätt säkra Er gjorda investering och framtid i TIDOMAT FXH, kan anmäla intresse på hemsidan.
Öppna utbildningar

Under våren/försommaren kommer vi att starta med öppna utbildningar. Vi går igenom versionsförändringar och hur Ni bäst arbetar med Ert tidsystem för att nyttja det optimalt. Utbildningarna kommer att hållas regionalt. Öppna utbildningar var ett önskemål som togs upp på användarträffarna i höstas. Intresseanmälan kan göras på hemsidan.
Användarföreningen informerar

Den 20 januari hade användarföreningen för TIDOMAT FXH möte.
På agendan fanns bl.a. planering inför nästa version (9.3) och vad den skall innehålla.
Alla de synpunkter som inkommit till TIDOMAT-gruppen har prioriterats.
Ännu är det inte för sent att påverka oss, tipsa om produktförbättringar på hemsidan.
Användarförening TIDOMAT FXH för BeSched

Samarbetet med SYSteam som bl.a. utvecklar och marknadsför PA-systemet PerLA och Schema- och bemanningssystemet BeSched har resulterat i fler och fler kunder. För att stärka vårt samarbete ytterligare och säkra kundernas inflytande på framtida versioner kommer en användarförening att startas, intresseanmälan kan göras till ewa.furuskar@akademiska.se.

TIDOMAT-gruppen

Det är vi som säljer, utbildar och underhåller samtliga TIDOMAT- och ALTEMA-produkter.
Intresseanmälan öppna utbildningar

Fördjupa dig mer i TIDOMAT FXH
Vill Du veta mer om TIDOMAT-GRUPPEN
För mer information:

Michael Sjöstrand

Lennart Eriksson


Information från TIDOMAT-gruppen, december
2003-12-04

Ny version av TIDOMAT FXH
Leverans av version 9.2 startar under slutet av december. Nyheter och förbättringar i TIDOMAT FXH 9.2 finns att läsa bland nyheterna på vår hemsida.

Alla kunder som har supportavtal med Tidomat AB kommer med automatik få en uppgraderingscd inom snar framtid. Den nya versionen skickas till den person som står som kontaktperson på Ert supportavtal, vi passar därför på att påminna Er om att alla ändringar gällande företagsuppgifter, kontaktpersoner eller dyl. måste meddelas Tidomat.

Supportavtal
För att få tillgång till senaste version av TIDOMAT FXH tecknar Ni supportavtal med produktägaren Tidomat AB. Förutom de senaste versionerna får Ni även tillgång till användarnas egna sidor på hemsidan (www.tidomat.se), här finns alla handböcker, anvisningar, FAQ-frågor, tillbehörsbutik mm.

Som supportavtalskund får Ni naturligtvis även professionell hjälp via våra konsulter.
Nya versioner samt moduler tillhandahålles enbart ifrån TIDOMAT-gruppen.

Erbjudande för supportavtalskunder, fram till 1/1-04
Vi lämnar 15% rabatt på utökningar och tilläggsprogram för TIDOMAT FXH (gäller ej tjänster eller supportavtal).

Passa på om det finns pengar disponibla innan årsskiftet att ytterligare effektivisera Ert Tidsystem TIDOMAT FXH. Varför inte skaffa modulerna Regga för Webb, elektronisk attest, närvarotablå på bildskärm eller lönekoppling.

Succé för användarträffarna
Drygt 200 användare av TIDOMAT FXH har under höstens användarträffar erhållit information om förändringar samt nya moduler i version 9.1 och kommande version 9.2.
Även nya versioner av registreringsterminaler samt planer på framtida utveckling av TIDOMAT FXH redovisades tillsammans med användarföreningen.

Användarföreningens ordförande Hans Hammargren från Kemira Kemi AB presenterade föreningens mål och arbetssätt.

Idag arbetar åtta personer för högtryck med utvecklingen av TIDOMAT FXH och alla deltagare på träffen var nöjda med att supportavtalsintäkterna satsas på utveckling av TIDOMAT FXH. Diskussionerna var entusiastiska och intressanta och vi fick ta del av många bra synpunkter för vår gemensamma framtid gällande produkt och organisation.

Läs mer om användarträffarna...

Nya medarbetare
Tack vare den stora tillströmningen av kunder förstärker vi TIDOMAT-gruppen, vi hälsar Peter Andersson och Rolf Åström hjärtligt välkomna.
Peter kommer jobba med driftsättning, installation och service på Tid- och Säkerhetssystem i södra Sverige.
Rolf förstärker säljorganisationen inom produktområdet TIDOMAT atWORK. Rolf utgår från Karlstad.
Vi passar på och önskar alla användare en riktigt
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

Nyheter i TIDOMAT FXH 9.2 och TIDOMAT iTERM 2.11
2003-12-04

Leverans av version 9.2 startar under slutet av december.

Bland nyheterna märks bl.a. förenklade utskriftsrutiner, flexiblare behörighetshantering och TIDOMAT iTERMserver som Windowstjänst.

Succé för användarträffarna
2003-12-04

Drygt 200 användare av TIDOMAT FXH har under höstens användarträffar erhållit information om förändringar samt nya moduler i version 9.1 och kommande version 9.2.
Även nya versioner av registreringsterminaler samt planer på framtida utveckling av TIDOMAT FXH redovisades tillsammans med användarföreningen.

Användarföreningens ordförande Hans Hammargren från Kemira Kemi AB presenterade föreningens mål och arbetssätt.

Idag arbetar åtta personer för högtryck med utvecklingen av TIDOMAT FXH och alla deltagare på träffen var nöjda med att supportavtalsintäkterna satsas på utveckling av TIDOMAT FXH. Diskussionerna var entusiastiska och intressanta och vi fick ta del av många bra synpunkter för vår gemensamma framtid gällande produkt och organisation.

Ett önskemål var att TIDOMAT skulle ha öppna utbildningar för varje ny version som lanseras (ca 2 versioner/år). Utbildningarna skulle hållas regionalt på ett antal orter i Sverige. Vi kommer att organisera samt planera denna form av utbildning till våren-04.

Sammanfattningsvis var det gemensamma intrycket att TIDOMAT FXH med nya moduler samt kommunikationsprogramvaran TIDOMAT iTERM innehåller en mängd möjligheter som vi inte på ett tillräckligt bra sätt kunnat förmedla ut till alla användare. Därför fortsätter vi idogt att utveckla hemsidan och förbättra vårt kundstödssystem för att kunna kommunicera våra nyheter till Er.

Önskar Ni veta mer om vad TIDOMAT kan göra för Er och Ert befintliga TIDOMAT FXH tidsystem så kontakta oss gärna.

Ny version av TIDOMAT PW32 (5.03)
2003-11-28

Under mitten av december börjar TIDOMAT PW32 version 5.03 att levereras. Bland nyheterna märks framför allt integration av fotosystem och resurs- /lokalbokning.

Fotosystem
Fotosystemmodulen i version 5.03 innehåller bl.a. designverktyg för kortlayouter (Företagslogotyp, personbild, signaturfil etc), förhandsgranskning av kort, bildfångst (t.ex. via nätverkskamera) och utskrift på kortskrivare.

Resurs- /lokalbokning
Bokning är en integrerad grafisk funktion för bokning av resurser och lokaler.
Bokningar kan vara unika eller överlappande, vilket innebär att flera personer kan boka samma objekt samtidigt. Varje enskild bokning kan associeras med en eller flera reläfunktioner.

Övriga nyheter och förbättringar är bl.a. tydligare hantering av systemfunktioner och -scheman, reviderade gränssnitt för dörrar/terminaler och behörighetshantering,  samt omarbetade loggfunktioner.

Lanseringserbjudande, CR80-kort
2003-08-22

Då vi har tagit fram nya CR80-kort vill vi ge våra kunder en möjlighet att byta ut sina gamla kort. Även de som bara vill ha några extra kort med det nya motivet är självklart också välkomna att nyttja erbjudandet.

Vi ger 50% rabatt vid beställning av nya CR80-kort (magnetkodade).

Erbjudandet gäller en beställning per kund t.o.m. 30 september 2003.

Information från TIDOMAT-gruppen, augusti
2003-08-20Information från TIDOMAT-gruppen

Augusti 2003www.tidomat.se

           - NU ÄR DET NYA TIDER -Information till Er som använder Sveriges mest levererade tidsystem - TIDOMAT FXH.

Klarläggande av BraveTime AB:s (f.d. Bravida Tid AB) påstådda rätt att leverera programvarorna TIDOMAT FXH och TIDOMAT atWORK.


Köp ej TIDOMAT-produkter ifrån BraveTime AB. Det existerar inget avtal som ger dem rätt att sälja eller leverera giltiga programlicenser för våra produkter. Giltiga licenser skall vara registrerade i licensregistret hos Tidomat AB. Detta omfattar såväl nya programversioner som utökningar. Leveranser ifrån BraveTime AB kan därför inte innehålla giltig licens för vår programvara och är att betrakta såsom piratkopierad programvara.Endast bolag inom TIDOMAT-gruppen äger rätt att sälja programlicenser, se www.tidomat.se. Nya programversioner och utökningar distribueras endast ifrån Tidomat AB utgående ifrån vårt licensregister. All övrig distribution av ovan nämnda programlicenser är att betrakta som brott mot upphovsrättslagen och kommer att beivras. Detta förfarande har vi varit tvingade att införa som ett led i spridningen av piratkopierad programvara.Vi vill än en gång understryka att vår ambition är att trygga Er investering i Ert befintliga tidsystem. Hösten kommer att innehålla många nyheter och redan nu erbjuder vi förmånliga supportavtal, se mer om detta på www.tidomat.se.Lanseringserbjudande

Starta hösten med att beställa nya kort med en känsla av sommar. Nya kort förenklar och minskar slitaget på kortläsarmodulen i registreringsterminalen.50% rabatt på NYA kort

Erbjudandet gäller en beställning per kund t.o.m. 30 september.Nyheter

• Uppgradering av TIDOMAT FXH för BeSched till version 9.1 är klar.

• Ny förbättrad lönekoppling till Agda PS och Carat är klar.   

• Arbetet med TIDOMAT FXH version 9.2 pågår för fullt, förändringar i versionen kommer att presenteras på vår hemsida samt på användarträffarna.Användarträffar

Under oktober/november kommer vi att anordna användarträffar regionalt i Sverige för alla användare av tidsystemet TIDOMAT FXH, träffarna är öppna för alla användare oavsett om Ni har supportavtal eller ej. På vår hemsida kan Ni själva påverka var och när träffarna skall äga rum genom att föranmäla Ert intresse.Under träffarna kommer vi bl.a. att informera om:

- Nuläget TIDOMAT, framtid organisation/produkt.

- Nyheter i FXH, vad kommer i version 9.2, nytt gällande registreringsterminalerna och dess kommunikation.

- Support, information från Utveckling/Konsult-gruppen om dess arbete.

- Integrering Lön/Bemanning, vad är gjort/vad kommer att göras (önskemål från Er).

- Partners

- Frågestund, här kan Ni ställa frågor rörande Ert system till Konsultgruppen. Även representanter för TIDOMAT-gruppen svarar på frågor beträffande organisationen mm.På användarträffarna möter Ni representanter från användarföreningen TIDOMAT FXH som informerar om deras arbete.Ta tillfället i akt och var med och påverka framtiden för Ert befintliga tidsystem TIDOMAT FXH!TIDOMAT-gruppen

Det är vi som säljer, utbildar och underhåller samtliga TIDOMAT- och ALTEMA-produkter.
Fördjupa dig mer i TIDOMAT FXH
Vill Du veta mer om TIDOMAT-GRUPPEN
För mer information:

Michael Sjöstrand

Lennart Eriksson


Information från TIDOMAT-gruppen, juli
2003-07-04

- NU ÄR DET NYA TIDER -

Information till Er som använder Sveriges mest levererade tidsystem - TIDOMAT FXH.

TIDOMAT-gruppen fortsätter sin expansion
Stora tillströmningar av kunder gör att vi förstärker organisationen. Ny servicetekniker är Per Johannesson som har mångårig erfarenhet inom tidredovisningsbranschen. Vi önskar även Tina Stojanovski välkommen under augusti månad, Tina kommer främst att arbeta med säljstöd.

Erbjudande under Juli och Augusti
Under dessa, förhoppningsvis varma, sommarmånader lämnar vi 15 % rabatt på utökningar samt uppgraderingar på befintliga TIDOMAT FXH tidsystem. För att hjälpa Er att förbättra Ert tidsystem ytterligare ger vi 10% rabatt på konsulthjälp under denna period.

Användarträffar
Under hösten kommer regionalt placerade användarträffar för TIDOMAT FXH att anordnas. För att tillgodose Era önskemål på placering och tidpunkt av träffarna ber vi Er att anmäla Ert intresse på www.tidomat.se, under rubriken ‘Användarträff’. Representanter från användarföreningen kommer att presentera föreningens arbete tillsammans med TIDOMAT-gruppen och informera om nyheterna i kommande version 9.2. Användarmötena är även till för att samla in synpunkter inför det fortsatta utvecklingsarbetet av TIDOMAT FXH. På användarmötena kommer även erfarna konsulter att medverka vilket ger tillfällen att ställa frågor eller knyta kontakter inför framtiden.

Nyheter
- En ny infoterminal med pekskärm är under utveckling, detta som ett komplement till nu-varande registreringsterminal. På användarträffarna kommer en presentation av terminalen att äga rum.

- Kopplingen till BeSched (SYSteam PA schema- och bemanningssystem) förbättras och utökas.

- Servicen för supportavtalskunder på hemsidan, www.tidomat.se, utökas hela tiden. Logga in med Ert lösenord och upptäck själva!

Supportavtal
Har Ni ännu inte tecknat supportavtal med Tidomat AB kan Ni anmäla Ert intresse via hemsidan eller få ytterligare information via Rätt Tid Sverige tfn 031-92 26 10. Vi betonar att det endast är via Tidomat AB som versionsuppdateringar på TIDOMAT FXH kan erhållas.

För mer information kontakta:
- Tidomat AB
 Kontaktperson: lennart.eriksson@tidomat.se
- Rätt Tid Sverige (försäljning, konsultation, utbildning och uppgradering)
 Kontaktperson: michael.sjostrand@tidomat.se

Vi önskar alla kunder en härligt varm sommar och hoppas på att få se Er på någon av användarträffarna!


Med vänliga hälsningar

Tidomat AB


Lennart Eriksson
Verkställande direktör

Nyheter i TIDOMAT atWORK 2.0
2003-06-24

I TIDOMAT atWORK 2.0 har focus lagts på att förenkla handhavandet för användarna samt en lång rad av förbättringar jämte åtgärder av kända brister.

- Möjlighet att köra mot SQL-databas.
Möjlighet finns nu att att välja en SQL baserad databas (Pervasive SQL V8 alt. MS SQL), detta medför då en licens- och klient kostnad för databasen.
Vid uppgradering konverteras som standard befintlig Dataflex 2.3 databas till Dataflex 3.0, detta för att öka stabilitet och driftsäkerhet.

- Fler nivåer (Underhåll stämplingar/attest)
Nivå 1 (Företagsnamnet hämtas från systemparametrar)
Nivå 2 (Region/företagsnummer hämtas från anställningsregistret)
Nivå 3 (Attestgrupp hämtas från anställningsregistret)

- Autostart (Underhåll)
Vid start av TIDOMAT atWORK startas formuläret ”underhåll stämplingar/Attest” automatiskt även för priv. 9 användare.

- Autologin
När en användare som finns inlagd i TIDOMAT atWORK loggar in i Windows® startas TIDOMAT atWORK automatiskt. Detta förutsätter att användarnamn och lösenord är de samma i TIDOMAT atWORK och Windows®.

- Nya urvalslistor (Underhåll stämplingar/Attest)
Om ”Visa ej urvalslistor” ej är markerad visas nya urvalslistor för underhåll vilka underlättar arbete med; Anställda, Dagschema och Rullande schema.

- Automatiskt uppdatering (Underhåll stämplingar/Attest)
Knappen Uppdatera har tagits bort, uppdatering sker nu automatiskt i samband med avstämning.

- Direkt länk till schema (Tidkort)
Under fliken Schema är det nu möjligt att direkt komma till aktuellt schema.

- Originalregistreringar (Tidkort)
En ny flik, ”Originalregistreringar”, har tillkommit. Här presenteras samtliga originalregistreringar.

- Reducera avstämningsfel ”Tid saknas”
För att reducera avstämningsfelet ”Tid saknas” för personer som inte använder flextid möjliggör parametern ”Fylltid i max minuter” systemet att acceptera en felmarginal på X antal minuter.

- Förenklat formulär (Anställda)
Ett fliksystem är upprättat för att förenkla arbetet med parametrar för en anställd. Alla paramerars fulla namn finns utskrivna, jämfört med äldre versioner där förkortningar användes.

- Större valfrihet av användaruppgifter (Användare)
En användare behöver inte längre vara upplagd som anställd vilket underlättar hanteringen.

Information från TIDOMAT-gruppen, maj
2003-05-12

- NU ÄR DET NYA TIDER -

Information till Er som använder Sveriges mest levererade tidsystem - TIDOMAT FXH.

TIDOMAT-gruppen expanderar!
Tack vare det stora antal kunder som under våren har tillkommit utökas TIDOMAT-gruppen nu med ytterligare spetskunskap inom områdena support och teknik. Detta medför att vi även fortsättningsvis skall kunna motsvara de kvalitetskrav och förväntningar som både vi och våra kunder har. TIDOMAT-gruppen är idag 35 medarbetare med mångårig erfarenhet inom branchen.

Erbjudande maj månad
Vi lämnar under maj månad 15 % i rabatt på alla utökningar samt uppgraderingar på befintliga TIDOMAT FXH system.

Nyheter
- Presentation av TIDOMAT-gruppen finns nu på hemsidan www.tidomat.se

- Vi lanserar FAQ akuten till våra supportavtalskunder
FAQ innebär frågor och svar på funderingar över tidsystem TIDOMAT FXH. Vi uppdaterar löpande med fler frågor/svar allt efter de inkommer.

- Hänvisningskoppling
Till Er som har ERICSSON MD-110 med ERICSSON DNA-plattform har vi utvecklat koppling från TIDOMAT FXH med en mängd intressanta möjligheter. För mer information kontakta Michael Sjöstrand.

- Lönekoppling HOGIA och KONTEK
Förbättrad koppling är framtagen för att även kunna skicka schema, på så sätt hålls lönesystemets kalendarium uppdaterat automatiskt och endast underhåll av ett system blir nödvändigt (stor fördel vid sjukhantering).

- TIDOMAT FXH Användarförening
Användarföreningen håller möte den 4 juni. Punkter som kommer att diskuteras är bl.a. den kommande versionen 9.2 samt hur användarmöten skall organiseras i användar-föreningens regi.

- TIDOMAT FXH 9.2
Ny version kommer att lanseras i oktober 2003.

- Utökad service till avtalskunder gällande versionsuppdateringar
Supportavtalskunder kan nu hämta nya versionsuppdateringar via hemsidan. Det går naturligtvis även att beställa versionsuppdateringarna på CD. Handböcker, dokumentation och installationsanvisningar finns även som pdf-dokument för nerladdning. Via nätbutiken kan tillbehör beställas till rabatterade priser.

För mer information kontakta:
- Tidomat AB
 Kontaktperson: lennart.eriksson@tidomat.se
- Rätt Tid Sverige (försäljning, konsultation, utbildning och uppgradering)
 Kontaktperson: michael.sjostrand@tidomat.se

Med vänliga hälsningar

Tidomat AB


Lennart Eriksson
Verkställande direktör

Information från TIDOMAT-gruppen, april
2003-04-07

- NU ÄR DET NYA TIDER -

Information till Er som använder Sveriges mest levererade tidsystem - TIDOMAT FXH.

TIDOMAT-gruppen består av företag i samverkan med ett gemensamt intresse - att ge TIDOMAT-användare den bästa tänkbara service och support! TIDOMAT-produkter är och skall även i framtiden vara Sveriges ledande inom området tid- och passersystem.

Det är TIDOMAT-gruppen som äger produkterna och sköter utveckling, försäljning, utbildning samt ger support på TIDOMAT FXH.

Vi kommer inom kort att presentera vilka företag och personer som ingår i gruppen på hemsidan, www.tidomat.se.

Snabbare svarstid vid registrering med ny version av iTERM!
Nu finns en ny version av kommunikationsprogrammet iTERM. Vi har förbättrat programvaran som sköter kommunikationen mellan server och registreringsterminal RT-9061-TIT. Detta kommer i första hand Ni som har begränsad bandbredd att märka resultatet av. Med den nya versionen av iTERM får användaren snabbare svar från servern vid t.ex. registrering.

Du som har supportavtal med Tidomat AB och använder RT-9061-TIT kan se fram emot att ladda ner den nya versionen av iTERM på hemsidan fr.o.m. vecka 18.

Har Ni ännu inte tecknat supportavtal med Tidomat AB erbjuder vi Er att köpa programmet via vår återförsäljare Rätt Tid Sverige (031-92 26 10) eller direkt från Tidomat AB (08-508 600 10).

Ni kan också teckna supportavtal med oss och erhåller då uppdateringen för iTERM samt kommande uppgraderingar av TIDOMAT FXH gratis.

Önskemål gällande förtydligande
För Er som upplever informationen från Bravida som tveksam vill vi förtydliga följande. Bravida har inte förvärvat Tidomat AB eller Tidomat Sverige AB. Bravida har inte längre något återförsäljaravtal med Tidomat AB. Det avtal som Bravida hänvisar till var ett tidsbegränsat återförsäljaravtal som oavsett tvister upphörde att gälla den 15 mars 2003. För Er som är supportavtalskund till Bravida innebär det att Ni inte kommer att få några uppgraderingar av Ert befintliga TIDOMAT FXH tidsystem.

Idag kan Ni endast få support av programvaran samt versionsuppgraderingar från Tidomat AB. Anmäl Ert intresse på www.tidomat.se för supportavtal.

För mer information kontakta:
- Tidomat AB
 Kontaktperson: lennart.eriksson@tidomat.se
- Rätt Tid Sverige (försäljning, konsultation, utbildning och uppgradering)
 Kontaktperson: michael.sjostrand@tidomat.se

OBS! Det är endast ovanstående bolag som har rätt att utfärda licenser. Köp inte upp-graderingar eller registreringsterminaler av andra bolag utan att kräva ett licensintyg utfärdat av Tidomat AB.

Med vänliga hälsningar

Tidomat AB


Lennart Eriksson
Verkställande direktör

Konfiguration via PDA
2003-03-10

Nu lanseras applikationen "IP Config för Palm OS". Med "IP Config för Palm OS" kan installatören/driftsättaren konfigurera IP-adressen för TIDOMAT Pserver, Pserver S100 samt TIDOMAT 3100 via sin PDA - direktansluten till enheten. Ett stort antal PDA-modeller från ett flertal tillverkare kan användas, t.ex. Palm, Handspring, Sony och Symbol.

"IP Config" säljs tillsammans med kablage för anslutning till önskad enhet. Anslutning kan göras antingen via serieport (kabel) eller IrDA (IR-adapter).

Systemkrav PDA:
Serie- eller IR-port
Palm OS version 3.1 eller senare
25k ledigt minne

Information från TIDOMAT-gruppen, mars
2003-03-05

Har Ni någon gång tänkt att Ni skulle vilja nyttja Ert tidsystem effektivare. T.ex. införa flextid, koppla tidsystemet till Ert lönesystem, fixa till en avrundning på övertiden eller lägga till koder som fattas. Ni har kanske “ärvt” systemet och aldrig fått en riktig utbildning eller genomgång och är osäker på möjligheterna, eller bara vill rensa upp lite i databasen.

Ofta är reskostnaden en stor utgift när man vill anlita en konsult, därför har vi infört en ny möjlighet för våra kunder. Vi besöker löpande olika orter för att hjälpa Er att förbättra Er tidsystem. Anmäl Ert intresse för en genomgång av Ert system och dela reskostnaden med andra kunder i Ert område. Idag finns TIDOMAT FXH tidsystem hos över 1600 kunder i Sverige så Ni är inte ensamma.

TIDOMAT FXH är Sveriges mest levererade tidsystem, låt oss göra det till det bästa för Er. Gå in på www.tidomat.se och anmäl Ert intresse under “Konsulthjälp” eller ring TIDOMAT-gruppens försäljningskontor Rätt Tid på tfn 031-92 26 10 så berättar vi mer. Vi lämnar givertvis kostnadsförslag.

Inför arbetet med nästa version av TIDOMAT FXHWIN (9.2) är det roligt att se alla tips som har inkommit till oss via hemsidan. Vi mottager alla tips med tacksamhet och det är alltid de förslag vilka får flest röster som hamnar högst upp på prioriteringslistan, så fortsätt att tycka till! Länken hittar Ni på första sidan www.tidomat.se (“Tipsa om produktförbättringar”).

Avtalskundernas “Login” på hemsidan har nu varit igång en tid. Här finns bl.a. handböcker, installationsanvisningar och en Internetbutik för tillbehör där vi lämnar 10% rabatt. Vi är även här tacksamma för tips på vad Ni vill att sidorna skall innehålla, lämna Era önskemål under “Tipsa om produktförbättringar”. En FAQ där de vanligaste frågorna besvaras kommer inom kort.

Användarföreningen för TIDOMAT FXH kommer tillsammans med TIDOMAT-gruppen att anordna användarträffar under våren. Vi kommer bl.a. informera om kommande utveckling, vilka önskemål som inkommit från Er användare gällande produktförbättringar och vad nästa versionsuppdatering innehåller. Vi ger förslag på alternativa användningssätt för det flexibla tidsystemet TIDOMAT FXH. Meddela oss vad Ni vill att vi skall ta upp. Tid och plats för användarträffarna återkommer vi med.

Registreringsterminal RT-9061-TIT samt dess kommunikationsprogram förbättras kontinuerligt.
Under våren släpper vi en ny version av kommunikationsprogramet iTERM, nu  med ännu säkrare kommunikation. Vi håller dessutom på med utvecklingen av en ny registrerings-terminal och tar tacksamt emot funktionsförslag på www.tidomat.se (“Tipsa om produktförbättringar”).

Vi välkommnar följande nya TIDOMAT-kunder; Tingsrätten Linköping, Montronic AB, Tingsholmsgymnasiet, Energiverken Halmstad, Tingsrätten Karlstad, Posten Åland, Lomma VC, Datarutin Dokumentor AB,  Fagersta kommun, Gårö Plåtprodukter, AB K A Lundgren, Tingvalla gymnasiet,  Christian Berner, Ulricehamns kommun, Dalarnas försäkringsbolag, Kyrkogårdsförvaltningen Stockholm, Lunds kommun socialförvaltningen, ET Stockholm AB Estland, samt en rad “ny gamla” kunder.

För att citera Posten Åland “Härliga tider, strålande tider”Hälsningar

TIDOMAT-gruppen

Tidomat stärker sin position!
2003-03-04

TIDOMAT-gruppen har nu fått ett nytt tillskott av ovärderlig kunskap från ESQ Consulting AB. De kunnigaste personerna i Sverige på tidsystemen TIDOMAT atWORK och ALTEMA AL100/AL200.

Genom detta samarbetsavtal  har vi stärkt vår support, utbildning, konsultation samt vidareutveckling av produkterna TIDOMAT atWORK och ALTEMA AL100/AL200.

Interaktiv demonstration av TIDOMAT PW32 verison 5
2003-02-03

Nu finns ett enkelt interaktivt demonstrationprogram av TIDOMAT PW32 Version 5 för nerladdning.

Demonstrationen illustrerar endast ett litet urval av alla de funktioner som finns i TIDOMAT PW32 Version 5. Användaren kan själv navigera bland de vanligaste fönstren och på så sätt skaffa sig en uppfattning om de möjligheter TIDOMAT PW32 Version 5 erbjuder.

Rekomenderad bildskärmsupplösning är 1024x768.

Produktkatalog 2003, nr 1
2002-12-16

Nu finns den nya produktkatalogen över samtliga passagesystem och integrerade säkerhetssystem från PPD för nerladdning.


Katalogen innehåller Access MMI version 1, TIDOMAT Integra version 5 samt TIDOMAT PW32 version 5.

Avtal tecknat med Technology Nexus
2002-11-20

PPD kan med glädje för alla våra TIDOMAT FXH kunder meddela att vi har träffat avtal med Technology Nexus gällande support och vidareutveckling av TIDOMAT FXH.

Technology Nexus är företaget som förvärvade utvecklingsavdelningen tidsystem från Bravida Tid år 2001.

PPD får via detta samarbete en kompetens som blir heltäckande, allt från registreringsterminalen till programvaran, både när det gäller nyutveckling och support. Detta garanterar er som kund en fortsatt utveckling av Sveriges mest sålda tidsystem, TIDOMAT FXH.

Vi vill också passa på tillfället att hälsa Ann-Helene, Bosse och Jonas återigen välkomna till TIDOMAT.

Nyheter i TIDOMAT FXHWIN 9.1
2002-11-12

Under vecka 0248 lanseras TIDOMAT FXHWIN version 9.1.

Bland nyheterna märks bla; Microsoft® Windows® XP verifierad och utökning av Ob-grundschema från tre till sex stycken.

De kunder som har tecknat supportavtal med Tidomat AB eller PPD System AB får automatiskt den senaste versionen. Har Du inte avtal och är intresserad av offert på TIDOMAT FXHWIN 9.1, kontakta Rätt Tid Sverige.

Ny Bluetooth(TM)-läsare
2002-09-24

BTR-1260 är en Bluetooth(tm)-läsare för anslutning till TIDOMAT PW32.

Med BTR-1260 kan bluetooth-enheter användas som identifikationsmedium för tillträde
i t.ex. en dörrmiljö.

BTR-1260 ansluts direkt till överliggande enhet via RS-232. Då avläsningsavståndet
är ställbart mellan 0 och 10 meter kan BTR-1260 placeras innanför dörren vilket ger en
helt vandalsäker installation.

BTR-1260 visas på "Skydd 2002".

Nya kortläsare för magnetkort och proxykort.
2002-09-19

De nya kortläsarna TCR-3080 och PT-3080 är kombinerade läsare för både magnetkort och beröringsfria kort.


TCR-3080 kommunicerar med TIDOMAT Integra via EIA485.

Det stora grafiska teckenfönstret visar meddelanden i klartext eller som ikoner, fasta eller animerade, eller i kombination av både text och ikoner.

TCR-3080/PT-3080 har förutom de 12 vanliga tangenterna (0-9, * och #) även fyra stycken mjukvarustyrda funktionsknappar vilka förenklar handhavandet vid t. ex. larmstyrning.


PT-3080 ersätter PT-3045-S och kommunicerar med TIDOMAT PW32 via Current loop.

Det stora grafiska teckenfönstret visar meddelanden i klartext, t ex öppet, ange kod och digital klocka.

TCR-3080/PT-3080 har förutom de 12 vanliga tangenterna (0-9, * och #) även fyra stycken mjukvarustyrda funktionsknappar vilka förenklar handhavandet vid t. ex. larmstyrning.

Skydd 2002
2002-09-19

Under säkerhetsmässan Skydd 2002 i Älvsjö den 24-27 september kommer PPDs produkter att visas på flera ställen.

Förutom nyheter i TIDOMAT PW32 version 5 kommer även nya kortläsaren PT-3080 samt bluetooth-läsaren BTL-1260 att visas.

I Foabs monter kommer integrationen med det grafiska övervakningssystem Noctu att demonstreras.

Bravida Säkerhet, monter C02:31
Foab, monter C01:30

Godkända registreringsterminaler
2002-08-21

Nedanstående registreringsterminaler är godkända av PPD System AB för anslutning till produktfamiljen TIDOMAT FXH med olika programversioner.


RT-9015-x
RT-9042-x
RT-9045-x
RT-9050-x
RT-9051-x
RT-9060-x
RT-9061-x


De olika modellerna av registreringsterminal är anpassade till de olika nivåerna/versionerna av produktfamiljen TIDOMAT FXH , x är sedan varianten av aktuell modell.

PPD som produktägare till tidsystemet TIDOMAT FXH avråder på det bestämdaste att försöka ansluta någon terminal som inte är godkänd eller någon terminal som inte är avsedd för er version av tidsystemet TIDOMAT FXH .

Nya funktioner och förbättringar i TIDOMAT PW32 version 5
2002-07-23

Generellt
• Nytt utseende för huvudfönstrets statusfält. Ny version visar bl.a. system-information samt datum och tid.
• Urvalsknapp finns i alla fönster med tabellfält.
• Data kan skrivas i samtliga tabellfält.
• För de tabellfält där flera poster kan markeras har tillhörande verktygsfält försetts med alternativen "Markera alla" och "Markera ingen".
• Ny startbild med animering som visar anslutning mot databas.

Personer
• Statusindikering (Grön, Gul, Orange eller Röd) visar personens giltighetsstatus.
• Möjlighet att visa eller dölja spärrade kort. När spärrade kort inte visas döljs även tillhörande kolumn.
• Vid byte av kortnummer kan det tidigare kortnumret (med tillhörande historik) inaktiveras och sparas.
• Ny funktion som möjliggör inläsning av proxykort via en inläsningmodul, DTR-3075-P, som ansluts till klientdatorns serieport.
• Funktion för sökning av kort (prox) via DTR-3075-P. Visa kortet för inläsningsmodulen och personen som äger kortet fokuseras.
• Automatisk kontroll av behörighetskonflikter när behörighet läggs till.

Terminaler
• Möjlighet att spärra funktionet '#8' (kräver Pserver version  7.43 eller nyare).
• Terminaler kan endast skapas eller raderas via 'PWobject'. Detta för att minimera risken för felaktiga systeminställningar.
• Visar om reläfunktionsgrupp har kopplats direkt till terminalen.
• Antipassback-funktion (Förhindrar att samma kort passerar in via samma terminal flera gånger i följd (kräver Pserver version  7.43 eller nyare).

Scheman
• Ny funktion för grafisk visning/redigering av dagschema.
• Dagscheman kan förhandsgranskas även via inställningar för veckoscheman.
• När nytt veckoschema skapas tilldelas samtliga dagar automatiskt dagschemat "Stängt". Detta för att bl.a. upprätthålla maximal säkerhetsnivå och förhindra 'säkerhetshål'.
• Grafiskfunktion för att redigera tider. Om CTRL-tangenten hålls intryckt ändras upplösningen till minuter.
• Färginställningarna för dagscheman kan ändras valfritt, inställningarna sparas i klientdatorn.
• Ny grafisk utfomning av avvikelsedagar.
• Möjlighet att visa eller dölja årligt återkommande dagar.
• Visar almanacka med helårsöversikt.

Reläfunktionsgrupper
• Reläer uppdelade i två "logiska" flikar; "Standard reläenhet" (relä 1–4) och "Utökad reläenhet" (relä 5–16).

Zoner
• Funktionen flyttad till eget programfönster och utformningen ändrad.
• Antipassback-funktion (Förhindrar att samma kort passerar in i zonen flera gånger i följd (kräver Pserver version  7.43 eller nyare).

Operatörer
• Information om spärrade operatörer (spärr vid felaktigt lösenord).
• Nya rättigheter, bla. dagscheman, avvikelsedagar, dörrstatus, skapa personer, anslutning av terminalbehörighet.

Dörrstatus
• Visar status för de dörrar som indikerar larm/sabotage eller ej är stängda.
• Varje dörr kan granskas – dubbelklicka på dörren i listan och ett detaljfönster visas.
• Utskriftsfunktion för detaljlistan.

Larmlista
• Ett eller flera larm kan raderas samtidigt.
• Sortering kan göras i tabellfältet.

Skapa serie av personer
• Skapar en serie av kort.

Terminalbehörighet - Serie personer
• Tilldela en serie personer en terminalbehörighet.
• Tabort en terminalbehörighet från en serie personer.

Spärra / radera grupp av personer
• Möjlighet att välja en eller flera personer samtidigt.

Informationslogg
• Utformningen ändrad.
• Reviderad kod med snabbare presentation av data.

Egenskaper Pserver
• Nytt fält visar aktuell programversion.
• Nytt fält visar när PWserver senast haft kontakt med Pservern.

Uppdatera Pserver
• Vid nollställning markeras alla uppgifter (för uppdatering) automatiskt.
• Effektivare metod för att skapa 'batch'.

PWserver
• Stöd för Symmetric Mulitprocessor
• Möjlighet att skicka ping till Pserver.
• Pserver report.
• Felmeddelande skickas till Klienten vid fel i PWserver.
• Logg i databas gällande fel i Pserver.

PWobjekt
• Visar ny Pserver-bottenplatta med stiftbyglar och spänningar.
• Visar alla objekttyper i objektträdet.
• Sparar visningsläge (Objektträd eller Avancerat läge) i ini-filen.
• Visar tydligare om I/O Box har 'direct' eller 'linked' terminal.
• Automatisk hantering av utläsare.
• Ny wizard för 'Summalarm'.
• Databas 'städas' när dörr raderas.
• Monitor för övervakning av I/O-Box.

Ny kortläsare för inläsning av proximitykort
2002-04-18

Nu lanserar vi kortläsare DTR-3075-P, en läsare för inläsning av beröringsfria kort (proximity) till systemet.

Produkten som är enkel att installera underlättar administationen av behörighetskort i TIDOMAT PW32 och Access MMI. Läsaren placeras vid klientens arbetsplats och ansluts till klientdatorns COM-port.

En ny funktion i TIDOMAT PW32 version 5.0 samt Access MMI version 1.0 gör det möjligt att direkt i "personfönstret" administrera inläsningen via DTR-3075-P.

Produktintyg för Kina
2002-01-11

Den 29 December 2001 verifierades TIDOMAT TAC-80 och TIDOMAT TSM-80 (internationella versionen av TIDOMAT Integra) enligt kvalitetsnormen för 'The Ministry of Public Security" i Kina.

Detta innebär att TIDOMAT TAC/TSM-80 är de första svensktillverkade säkerhetssystem som godkändts för import till Kina.